Skønhedsklinik lagt for had – bliver forvekslet med naboklinik

Klinik Rosenvold lejer kliniklokaler på samme matrikel som skønhedssalonen Cliuniq, der har været i medierne for at bryde forårets coronarestriktioner – og det koster.

På Ringstedvej 46B i Roskilde ligger en skønhedssalon – ja, faktisk ligger der to.

Det er bare de færreste, der ved det. Men det ønsker bestyreren af den ene klinik, Klinik Rosenvold, nu at lave om på.

Årsagen er, at naboklinikken, som hun deler indgangsparti, venteværelse og reception med, er blevet kendt i medierne for at overtræde de tidligere corona-bekendtgørelser hele 19 gange under nedlukningen i vinteren og det tidlige forår.

quote Jeg har altid haft to-tre måneders ventetid, men det har jeg langt fra haft siden genåbningen

Mette Rosenvold Kehler, bestyrer af Klinik Rosenvold

Efterfølgende har ejeren endda nægtet at betale den svimlende bødesum på i alt 740.000 kroner.

TV 2 Lorry har tidligere omtalt politiets gentagne lukninger af stedet, ligesom en række andre medier har gjort det.

- Vi ligger på samme matrikel. De valgte at holde åbent under nedlukningen, men det gjorde vi ikke. Alligevel har det skabt en del problemer for os (at Cliuniq holdt åbent, red.).

- Det kunne vi se efter genåbningen. Jeg har altid haft to-tre måneders ventetid, men det har jeg langt fra haft siden genåbningen, siger Mette Rosenvold Kehler til TV 2 Lorry.

Ramt af flere shitstorms

Hun er frustreret over det, hun selv kalder flere shitstorms, som hun og hendes klinik er blevet udsat for, efter de mange artikler vedrørende den skandaleramte naboklinik, som holdt åbent under nedlukningen, ramte medierne.

- Det er som om, at folk ser skævt til os. Vi er blevet svinet til på Facebook, på Trustpilot og på Google af folk, som tror, at vi holdt åbent, da vi ikke måtte, siger Mette Rosenvold Kehler, som efterfølgende har måtte kontakte både Trustpilot og Google for at forklare, at de dårlige anmeldelser slet ikke er rettet mod hendes salon.

quote Det er som om, at folk ser skævt til os. Vi er blevet svinet til på Facebook, på Trustpilot og på Google af folk, som tror, at vi holdt åbent, da vi ikke måtte

Mette Rosenvold Kehler, bestyrer Klinik Rosenvold

I et opslag på Facebook har hun understreget, at det ikke er hendes klinik, som holdt åbent under nedlukningen og har været omtalt i medierne.

Desuden har hun forklaret dem, der har skrevet på Facebook, hvordan tingene hænger sammen. Men det har langt fra været uden pris.

- Jeg har brugt flere timer om natten for at finde ud af det her og hevet håret ud af mig selv for at finde ud af, hvad vi skulle gøre, fortæller hun.

Mette Rosenvold Kehler er meget opmærksom på, at navnet på hendes klinik har figureret på flere artikler og videoer, som er vist i forbindelse med de mange bøder til hendes nabo, ligesom de to skønhedsklinikker deler samme husnummer.

Skønhedsklinikken Cliuniq på Ringstedgade i Roskilde er blevet sigtet gentange gange for at holde ulovligt åbent under coronanedlukningen i vinteren og det tidlige forår. Cliuniq holder til i butikslokalerne til venstre, mens Klinik Rosenvold holder til i lokalerne til højre, som støder op mod bedemandsforretningen Unik Afsked.
Skønhedsklinikken Cliuniq på Ringstedgade i Roskilde er blevet sigtet gentange gange for at holde ulovligt åbent under coronanedlukningen i vinteren og det tidlige forår. Cliuniq holder til i butikslokalerne til venstre, mens Klinik Rosenvold holder til i lokalerne til højre, som støder op mod bedemandsforretningen Unik Afsked.
Foto: Google Street View

Har ikke råd til at flytte

Og netop derfor er det svært for hende at sprede budskabet om, at hun altså ikke har noget med corona-bøderne at gøre.

- Enten tror de, at vi har været sammen om det, ellers tror de, at vi er én klinik. Og det er klart, når det er facaden, der bliver vist, siger Mette Rosenvold Kehler.

Var det ikke bedre at finde nye lokaler, så du ikke associeres med Cliuniq længere?

- Det er ikke en mulighed lige nu. Under den første nedlukning (i foråret 2020, red.) valgte vi at udnytte situationen til at få opdateret vores lokaler, og det har vi også brugt penge på. Med to nedlukning og høje lokalepriser er det umuligt at forsøge at flytte.

- Så nu er er der på ingen måde råd til at gå ud og finde nye lokaler, forklarer hun.

Retssag påvirker klinikkalender

Ifølge Mette Rosenvold Kehler har hun mærket til den kedelige opmærksomhed endnu en gang, efter retssagen mod Cliuniq er startet ved Retten i Roskilde.

Her kører sagen mellem Cliuniq og Midt- og Vestsjællands Politi om udstedelsen af bøder for omkring 740.000 for at overtræde corona-bekendtgørelsen ved at holde åbent uden tilladelse, hvilket resulterede i 19 bøder.

quote Og så kan jeg jo håbe på, at det snart når ud til folk, at der ligger to klinikker, og at det ikke er os, der overskrider dem hele tiden

Mette Rosenvold Kehler, bestyrer Klinik Rosenvold

Ifølge SN Roskilde vil ejeren Osman Al Chami ikke betale bøderne og kører derfor sagen hele vejen for Højesteret, hvis det er muligt.

Imens ønsker Mette Rosenvold Kehler blot, at det står klart, at hun ikke har noget med sagen at gøre.

- Vi holder os til restriktionerne. Og når de kommer endnu engang, så kommer vi til at gøre, som der bliver sagt med coronapas og mundbind.

- Og så kan jeg jo håbe på, at det snart når ud til folk, at der ligger to klinikker, og at det ikke er os, der overskrider dem hele tiden, siger Mette Rosenvold Kehler, der er bestyrer af Klinik Rosenvold i Roskilde.