Skicenter må skuffe skientusiaster

Hedeland Skicenter i Hedehusene hverken må eller kan holde åbent trods snefald de seneste dage.

Når nu der er dystre udsigter til at tage på skiferie til alperne eller de skandinaviske fjelde, kan det jo friste at tage skiene på nakken - eller bilen - og drage til Hedeland Skicenter i Hedehusene, når det sner, som det har gjort i denne uge.

Men det bliver desværre heller ikke til megen pistesport på den 80 meter høje bakke øst for Roskilde denne weekend.

Der er nemlig både udfordringer med vejr og virus, siger Henrik Jensen, næstformand i Roskilde Skiklub, der driver Hedeland Skicenter.

- Der er ikke faldet nok sne, og det er ikke koldt nok til, at vi kan producere. Desuden må vi heller ikke holde åbent på grund af corona-restriktioner, siger Henrik Jensen til TV 2 Lorry.

quote Det er vejrguderne og Statsministeriet, der afgør, om vi kan åbne

Henrik Jensen, næstformand i Roskilde Skibklub

Facebook skriver Hedeland Skicenter, at adskillige skiglade borgere har forhørt sig om mulighederne for at spænde brædder på fødderne i forbindelse med onsdagens snefald, der gav omkring seks til syv centimeter på Roskilde-egnen.

Hedeland Skicenter

Men beskeden til de skiglade er altså nedslående.

Skicentret var undtaget nedlukning indtil begyndelsen af januar, hvor der blev meldt nye og strengere restriktioner ud.

“Det er vi naturligvis kede af, men vi håber naturligvis at restriktionerne bliver løftet efter d. 18/1 og at kulden kommer, så vi kan holde åbent på en sikker og god måde. Vinteren er kun lige begyndt! Nogle år har vi faktisk haft åbent i starten af april -- meget kan ske, og vi følger naturligvis vejret hele tiden,” lyder det på Facebook.

Bed til vejr- og coronaguder

Henrik Jensen forklarer, at det dog kræver tre dage med frost, hvis skicentret skal have mulighed for at producere tilstrækkeligt med kunstigt sne.

- Det er vejrguderne og Statsministeriet, der afgør, om vi kan åbne, siger han.

Selv uden restriktioner ville det være vanskeligt at sætte gang i snekanonerne den næste tid, som mestendels ser ud til at byde på plusgrader.

“Vi håber det bedste og glæder os, som altid, til når vi kan holde åbent. Indtil da, er I alle velkomne til at bruge området til f.eks. at kælke med jeres - evt. hjemsendte - børn,” lyder opfordringen fra Hedeland Skicenter på Facebook.