SKAM-feber på Roskilde: Stjerner besøger festival

Foto: NRK presse

Roskilde Festival har både budt på SKAM-fester i campingområdet og fint besøg fra Norge.

- Det var stort. Han er mega sød, lyder dommen. 

- Ja, og ligeså flot som i serien, supplerer veninden. 

Caroline Mester og Sofia Croner er SKAM-fans, og så er de på Roskilde Festival, hvor de tirsdag fik lov til at se et af deres helt store ikoner med egne øjne: Henrik Holm. 

Han er mest af alt kendt som karakteren Even, der har en bærende rolle i ungdomsseriens sæson 3, der omhandler et seksuelt forhold mellem ham og Isak.

Læs også Festivalgæst med smart idé: Tis-måler forhindrer dehydrering

Men han er også bare en almindelig 20-årig barista fra Norge, som er blevet verdenskendt. Sågar en japansk mand er fløjet til Oslo for at møde ham, har Eurowoman berettet i vinter. 

- Man kan relatere til det. Vi er også unge - ligesom dem (skuespillerne, red.), og vi har de samme problemer, forklarer Sofia Crone til TV 2 Lorry. 

Masser af events i campområde

Henrik Holm besøgte Roskilde Festival tirsdag, hvor han deltog i eventet 'Troværdige Samtaler' for at drøfte, hvordan kultur kan formidle tunge emner uden at blive moraliserende. 

Men arrangementet er ikke det eneste under årets fest, der tager udgangspunkt i SKAM.

Læs også Anholdt på festival: Lavede skjulte optagelser af tissende kvinder

I 'Camp Skralde-SKAM' dansede man stop-dans søndag til musikken fra tv-serien. 

Mandag quissede festival-deltagerne for at bevise, hvem der ved mest om karaktererne. Og tirsdag har deltagerne sminket hinanden med læbestift for at ligne karakteren Noora - dog med bind for øjnene. 

Også her deltog veninderne Caroline Mester og Sofia Croner. De fik sig en flot tredjeplads.

SKAM har været på mange læbers i de forgange to år. 

Ungdomsserien har massevis af fans - ikke bare i Norge - men også i Danmark. 

Ikke den eneste

Første sæson havde premiere i 2015, men sidste og fjerde sæson netop er afsluttet. Alle sæsoner tager udgangspunkt i en broget flok af gymnasieelever.

Udover Henrik Holm, der spiller rollen som Evan i SKAM, har også Carl Martin Eggesbø været forbi årets Roskilde Festival. Carl Martin Eggesbø kendes bedst som den homuseksuelle karakter Eskild i SKAM-serien, der er roommate til en af de mange andre hovedpersoner, Noora. 

Til efteråret vil Frederiksbergteatret Aveny-T komme med en dansk teaterversion på den populære norske ungdomsserier. Også her er valget faldet på hidtil ukendte skuespillere.