Sagsbehandler blev truet med knivstik og brand på rådhus

19-årig mand bliver onsdag stillet for en dommer med krav om fængsling efter telefontrusler mod sagsbehandler.

En person ringede tirsdag til rådhuset i Roskilde og truede med at stikke en sagsbehandler med en kniv. Vedkommende truede desuden med at brænde rådhuset af, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den truende mand var efter alt at dømme vred over, at han ikke kunne få udbetalt penge, oplyser politiet i døgnrapporten.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 14.09. Og allerede få minutter efter skred politiet til anholdelse. Klokken 14.20 blev en 19-årig mand nemlig pågrebet og sigtet. 

Har før været truende

Politiet oplyser, at manden tidligere har brudt loven på rådhuset. Dengang begik han hærværk og opførte sig truende over for personalet.

Den 19-årige er i denne omgang sigtet for at true personalet på rådhuset. Det er en overtrædelse af straffelovens paragraf 119, som handler om vold eller trusler om vold mod offentligt ansatte.

Sådanne trusler straffes i udgangspunktet langt hårdere end trusler i øvrigt. Strafferammen for overtrædelse af paragraf 119 er fængsel i op til otte år, mens strafferammen for overtrædelse af den almindelige trusselsparagraf, paragraf 266, er fængsel i op til to år.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere