Sagen mod Roskilde Banks ledelse sendt til hjørne

Kaos om, hvorvidt Finansiel Stabilitet må fremlægge dokumenter, har sendt sagen mod Roskilde Bank til hjørne.

Niels Valentin Hansen, tidligere direktør for Roskilde Bank, kan ikke som planlagt give sin vidneforklaring fra start mandag morgen. Retssagen er stoppet, og landsdommerne er gået i tænkeboks.

Problemet består i, at advokaterne for Finansiel Stabilitet har fremskaffet 220 yderligere dokumenter i sagen.

De sagsøgte påstår, at der nu er trukket en helt ny stribe dokumenter op af hatten.

- Hvis Finansiel Stabilitet fastholder, at man vil fremlægge yderligere dokumenter, så har vi et problem, siger Arvid Andersen, advokat for Niels Valentin Hansen.

- Hvis det bliver tilladt af landsretten, så vil vi have mere tid til at se dokumenterne igennem, og vi vil heller ikke tage hul på vidneforklaringerne, siger han.

Også advokat Georg Lett, der repræsenterer revisionsselskabet Ernest & Young, protesterer.

- Forelæggelsen er slut set fra min plads. Jeg forstår ikke det, sagsøger har anmodet retten om. Vi står i en kaotisk situation. Jeg kan ikke afhøre mine klienter uden at kende de bilag, sagde Georg Lett.

Der er tale om dokumenter fra Finansiel Stabilitet, der giver et overblik over karaktergivning til de største kunder i Roskilde Bank.

Finansiel Stabilitet har haft adgang til 21 arkivkasser og har udvalgt små 220 dokumenter. Dem vil de have lov til at fremlægge i sagen, men det modsætter de sagsøgte sig.

Sagen om Roskilde Bank udløber af dens spektakulære krak i 2008. Efter en aggressiv vækst op til finanskrisen faldt banken fra hinanden og efterlod aktionærer og ikke mindst statens skraldeselskab, Finansiel Stabilitet, med enorme tab.

Bankens direktør gennem årtier, Niels Valentin Hansen, blev af mange anset for at være hovedårsagen. Den oprindelige plan er, at han skulle afgive vidneforklaring i sagen mandag.

Han og flere andre medlemmer af Roskilde Banks tidligere ledelse er sagsøgt for en rund milliard plus renter af netop Finansiel Stabilitet, der overtog banken efter krakket.

Niels Valentin Hansen og den tidligere ledelse er anklaget for at have svigtet i långivningen ved at have lånt til kendte spekulanter og ikke holde styr på udlånet.

Retsmødet foregår i Gladsaxe, hvor Østre Landsret lægger lokaler til.

Hovedpersonen ankom uden dramatik til lokalet, hvor journalister, tilhørere og et kobbel advokater, der netop nåede at afslutte en diskussion om Politikens bagside, allerede havde indfundet sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i roskilde

Unge mænd dømt for bedrageri mod ældre borgere

TM 125cc. Årg. 2014.

17-årig fængslet i sag om stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

diamant

Politiet søger ejere til stjålne smykker: Er det din diamantring?

IMG_4169

Vanvittig biljagt: Otte politibiler jagtede flugtbilist, der kørte 200 km/t

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere