Roskildes milliondyre kystsikring bliver nu endnu dyrere

Kystsikring i Jyllinge Nordmark koster 18 millioner kroner mere end der er sat af. Pengene bliver nu fundet i et andet projekt og i kommunekassen.

Familier i Roskilde Kommune har gang på gang oplevet at vågne midt om natten til en kælder, der er druknet i fjord-vand.

De har tigget og bedt om kystsikring - og den er på vej.

Over sommerferien har kommunens folk endeligt valgt den entrepenør, der får ansvaret for opgaven. Men kystsikringens pris bliver adskillige millioner kroner dyrere end det rådighedsbeløb, der oprindeligt blev sat af.

Det skyldes blandt andet, at anlægsprisen er blevet forhøjet.

Jyllinge Nordmark skal sikres NU

Et af de områder i Roskilde, som især er blevet dyrere, er Jyllinge Nordmark. Her har kommunen skulle finde 18 millioner kroner ekstra. Nu koster sikringen 31,5 mio. kroner.

- Vi har besluttet, at projektet skal tilføres de 18 millioner, som der mangler. Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt, så det er nødvendigt, at vi får lukket udbudsrunden og underskrevet kontrakten med entrepenøren, siger Karim Arfaoui, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Udvalget har anbefalet byrådet, at man finder cirka 8 millioner kroner i den kontante kassebeholdning, og de sidste cirka 10 millioner kroner går fra det kystsikringsprojekt, som ellers var planlagt til at sikre den østlige inderfjord. 

Projektet i inderfjord øst blev indstillet i april 2017 efter manglende tilslutning fra beboerne i området. Det efterlader en pose penge med 13 millioner kroner, hvoraf 10 millioner nu går til Jyllinge Nordmark. De sidste tre bliver brugt til at stormflodssikre den såkaldte Tømmergrunden.

Samlet pris stiger

Roskilde Kommunes byråd afsatte i juni 2014 44,1 millioner kroner til kystbeskyttelse af risikoområderne i kommunen.

Efter valget af entrepenør er selve anlægsprisen forøget, men en række ektraomkostninger er også opstået. Derfor har klima- og miljøforvaltningen vurderet, at en samlet pris løber op i 64,5 millioner kroner. Og det er inklusiv uforudsete udgifter.

Det kommer dog ikke til at rykke ved den andel af finansieringen, som grundejerne skal stille med. Den forbliver på 50 procent.

- Den fordeling er udgangspunktet for det projekt, vi har søgt tilladelse om fra staten. Hvis vi ændrer på den fordeling, skal vi søge en gang til, og det vil forsinke det samlede projekt. Det vil vi ikke byde borgerne, siger Karim Arfaoui, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Byrådet skal tage stilling til Klima- og Miljøudvalgets beslutning og videre anbefaling på et ekstraordinært byrådsmøde i september, da der ikke var plads i dagsordenen ved næste møde senere i august.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik