Roskildelærere hædret med pris på en kvart million

To lærere fra Roskilde er blevet hædret for deres ekstraordinære undervisningsindsats.

Mange folkeskoleelever synes, at naturfag er kedeligt. Men på Skt. Josefs Skole i Roskilde har to lærere i den grad formået at motivere elevernes glæde og nysgerrighed i naturfag.

Det har nu udløst en flot pris til de to naturfagslærer Ole Grevald og Caroline Matthiassen.

Sammen har de modtaget Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2018 Øst.

Prisen gives hvert år til en lærer eller et team henholdsvis øst og vest for Storebælt, og med hver pris følger 250.000 kroner, hvor 50.000 kroner er til lærerne personligt, mens 200.000 kroner tilfalder skolen til udvikling af den naturfaglige undervisning

Ole Grevald og Caroline Matthiassen får prisen for en ekstraordinær undervisningsindsats, der har bidraget til at opbygge en tydelig naturfaglig kultur på Skt. Josefs Skole.

Rift om pladserne

De står bag arrangementet ”Science i Roskilde”, hvor eleverne præsenterer forsøg og foredrag på Roskilde Bibliotek, og de har på elevinitiativ oprettet en STEM-Club (Science, Technology, Engineering, Math), hvor talentfulde elever i fritiden arbejder med naturfag.

Desuden driver de et såkaldt "Sciencetalenthold" for 8.-9.-klasse, hvor der er rift om pladserne.

- Ole og Caroline har begge en stor naturfaglig viden. Ole er den innovative, der tænker skæve tanker. Caroline sætter tingene i system og er god til at kommunikere. De formår med deres ildhu at få interessen for naturfagene til at brede sig blandt kolleger og elever, og deres undervisningsmetoder vinder frem på skolen. For alle kan se, at outputtet er godt, siger skoleleder på Skt. Josefs Skole, Thorsten Dyngby.

Prismodtagerne selv udtaler: 

- Vi fyldes med stolthed over at modtage prisen. Elevernes anerkendelse er benzinen til vores motor, men denne pris vil tilskynde os til at lægge os endnu mere i selen. Vi er drevet af et ønske om at udvikle unge, som får lyst - og ikke mindst kompetencer - til en ungdomsuddannelse og senere en naturfaglig uddannelsesretning, så de i fremtiden kan være med til at tegne Danmarks naturvidenskabelige profil på verdensplan.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere