Roskilde vil begrænse elevers druk på sidste skoledag

Kommunen vil begrænse de folkeskoleelevers indtag af alkohol under afslutningsfest.

Arkivfoto af festende unge. Foto: Christian Als - Scanpix

Sidste skoledag i 9.klasse forbinder mange nok med kulørte udklædninger og festglade unge med en lidt for høj promille. Det sidste forsøger Roskilde Kommune nu at ændre.

For står det til Skole- og Børneudvalget skal de unge begrænse indtaget af alkohol, når de, efter afslutningerne på skolerne, mødes til afslutningsfest for alle kommunens afgangselever på Eriksvej til fælles fest.

Udvalget bad derfor i sidste måned om ”et forslag til, hvordan man på kort sigt og på lang sigt kan tilrettelægge sidste skoledag, så det begrænser de unges indtagelse af alkohol, og med en høj grad af fokus på fællesskab, og hvor man i større omfang inddrager forældre og skolebestyrelse i afvikling og dialogen omkring sidste skoledag”.

Læs også 10.000 unge til drukfest - ekstra personale indkaldt på skadestue

Flere aktiviteter på skolen

Nu har udvalget besluttet, at skolerne i Roskilde skal planlægge flere aktiviteter på skolen, så der bliver mindre fri tid mellem festen om aftenen på Eriksvej og afslutningen på skolerne.

Derudover opfordres skolebestyrelserne til at forældre ikke bakker op om, at afgangseleverne drikker alkohol og slet ikke indtager stærk spiritus:

- Vi er meget optagede af, at børn og unges alkoholdebut bliver udskudt så længe som muligt. Vi vil gerne medvirke til, at børn i 14, 15 og 16 års alderen ikke drikker sig fulde i forbindelse med sidste skoledag. Vi nærer ingen illusioner om, at det bliver nemt for det er en kultur, der skal ændres. Og det skal ske i dialog og samarbejde med skolebestyrelser, forældre, skoleledelser og elever, siger formand for Skole- og børneudvalget Jette Henning.

I første omgang gælder det kun for sidste skoledag i år, men forvaltningen vil til efteråret vende tilbage med opsummering over processen for at have en sidste skoledag med fokus på fællesskab og uden alkohol.

Læs også Ingen alkohol her: I Hillerød løber de studiestarten i møde

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik