Roskilde stinker: Nu ved kommunen hvorfor

En kompostbunke på en mark lige uden for Roskilde har generet indbyggere i byen, der har klaget over lugten. Nu indskærper kommunen.

Roskilde lugter.

Det har været humlen i et opråb fra flere borgere, der i løbet af den seneste uge har klaget til kommunen over en uspecificeret, ulækker stank.

quote Når borgere henvender sig om generende lugte, så tager vi altid ud for at finde ud af, hvor lugten kommer fra og for at vurdere, hvor slemt det er

Kim Dahlstrøm, afdelingschef i Roskilde Kommune

Nu har kommunen undersøgt sagen og fundet ud af, at den gustne sanseoplevelse stammer fra en bunke kompost læsset af på en mark lige uden for byen.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Derfor har miljøafdelingen nu indskærpet over for ejeren af marken og kompostbunken, at der skal gøres noget ved lugtgenerne omgående. Ejeren af marken er derfor i gang med at pløje komposten ned.

- Når borgere henvender sig om generende lugte, så tager vi altid ud for at finde ud af, hvor lugten kommer fra og for at vurdere, hvor slemt det er, siger afdelingschef Kim Dahlstrøm.

- Hvis lugten er meget generende, henvender vi os til det sted, lugten kommer fra, for at få stoppet den generende lugt. Kan vi ikke det i dialog med ejeren, så indskærper vi, at lugten skal stoppes, og følger eventuelt op med et påbud eller et forbud.

Miljøafdelingen følger sagen og vurderer, om den generende lugt er blevet reduceret.

Lugtgener er dog ikke et overstået kapitel i Roskilde.

Således fortæller kommunen, at den fortsat efterforsker henvendelser fra borgere om en mystisk lugt, der kommer snigende i aftentimerne.

En borger i Vindinge har udpeget virksomheden Solum Roskilde som mulig kilde til aftenstanken, men efter kommunen har inspiceret lugtgenerne, er Solum Roskilde blevet renset – så at sige – fra al mistanke.