Roskilde ruller grønthøsteren ud over børneområdet

Politikerne i skole- og børneudvalget vil barbere 1,55 procent af hele budgettet.

Når Roskilde Byråd senere på efteråret skal i gang med budgettet for næste år, så er der brug for at finde det, der på forvaltningssprog hedder ”budgetforbedringsmuligheder” i millionklassen. Alene på skole- og børneområdet skal der spares 26,1 millioner kroner.

Og det kommer til at ske ved den såkaldte grønthøster-metode, hvor hele udvalgets område bliver ramt. Det skriver Dagbladet Roskilde.

quote Enormt mange af de forslag var ikke noget, vi kunne stå på mål for og blive enige om, så derfor fortsætter vi med en anbefaling om at lave en rammebesparelse

Claus Larsen (S), formand for skole- og børneudvalget, Roskilde

Politikerne har nemlig ikke kunnet blive enige om nogle af forslagene i sparekataloget fra forvaltningen. Her var eksempelvis nævnt sampasning i dagtilbud i sommerperioden, justering af klassekvotienten fa 26 til 28 og takststigninger på klubberne.

50 færre stillinger - måske

- Enormt mange af de forslag var ikke noget, vi kunne stå på mål for og blive enige om, så derfor fortsætter vi med en anbefaling om at lave en rammebesparelse, siger udvalgsformand Claus Larsen (S) til avisen.

Besparelsen svarer til, at skole- og børneområdet under et barberer 1,55 procent af budgettet. Omregnet til medarbejdere betyder det 33 færre årsværk i skolerne og klubberne i Roskilde, mens daginstitutionerne må klare sig med 17 færre fuldtidsmedarbejdere. Det er dog langt fra sikkert, at det ender med afskedigelser. Pengene kan også findes på eksempelvis bygninger, understreger Claus Larsen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere