Roskilde ruller asfalt ud for millioner: Her skal den lægges

Kommunen har udpeget, hvor der i løbet af det kommende år vil blive lagt ny asfalt. Lige knap en tredjedel af budgettet går til cykelstier.

Borgere i år i Roskilde Kommune kan i år se frem til ny asfalt på veje og stier for cirka 18 millioner kroner. Heraf vil 30 procent af budgettet gå til cykelstierne.

Det oplyser kommunen i pressemeddelelse.

- Jeg er især glad for, at vi nu har besluttet, at bruge flere af de afsatte penge på cykelstierne. Som det ses på listen over kommende asfaltarbejder, bliver det virkelig et løft, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam (S).

Han oplyser, at det er kommunens mål, at der i 2020 kun er fem procent veje med såkaldt lav standard.

- Vi nærmer os hastigt, for med udgangen af 2017 var der 34 kilometer veje i lav standard, hvilket svarer til seks procent af vejnettet, fortæller Tomas Breddam.

Her kommer der ny asfalt

Kommunen anvender et såkaldt vejforvaltningssystem til, efter objektive faglige kriterier, at udpege de vej- og stistrækninger, hvor det bedst kan betale sig at lægge ny asfalt.

Kriterierne i systemet er en kombination af trafikmængden, vejens/stiens nuværende beskaffenhed, vejens betydning samt indmeldinger fra ”Giv et praj” – app´en. Derudover er der udført visuelt tilsyn.

Her kommer der ny asfalt i år

 

Inden udvælgelsen har der været dialog med ledningsejerne, for at det i videst muligt omfang kan undgås, at de graver i nyasfalterede veje. Der vil dog kunne opstå akutte ledningsarbejder, som betyder, at enkelte veje- og stistrækninger kan blive udsat, oplyser kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere