Roskilde-firma på banen til 31 EM-kampe: 'Vi er skidestolte'

Mens 12 byer danner rammen om de 51 kampe til EM-slutrunden, er en virksomhed i Roskilde med til at danne underlaget i 31 af dem.

Når EM-slutrunden løber af stablen den næste måneds tid, vil milliarder af tv-seere sidde klinet til skærmen over hele verden. 

Men hvor de fleste af seerne vil have fokus på bold, spillere og mål, sidder de ansatte i det Roskilde-baserede firma DLF med blikket rettet mod grønsværen. 

Her har de nemlig udviklet og solgt græsfrø til stadions i seks af de 12 værtsbyer, og derfor vil tacklinger og jubelscener ske på græs fra DLF i 31 af 51 kampe under slutrunden. 

Og det er noget, der giver anledning til også at juble lidt i virksomheden, der har ligget i Roskilde siden 1906.  

- Vi er skidestolte over at levere frø til de store slutrunder, og derfor kigger vi også lige en ekstra gang på græsset, når vi ser kampene, siger Stig Oddershede, der er kommunikationschef i DLF. 

Med hele vejen til finalen

Udover Parken, er der også danske frø fra Roskilde på stadions i Amsterdam, Sankt Petersborg, Baku, Budapest og London, og derfor vil de være repræsenteret helt frem til finalen på Wembley. 

Men det er ikke første gang, DLF er med til slutrunder. 

Gennem årene er de nemlig blevet blandt verdens førende producenter af græsfrø, og derfor har de været med til sportsarrangementer i hele verden. 

- Vi var også med til at hjælpe med græs under VM i Sydafrika eksempelvis, og der var det en stor oplevelse at se, hvordan vi kunne være med til at gøre banerne flotte og kampklar under helt andre forhold, end vi oplever mange andre steder, fortæller Stig Oddershede. 

For græs er ikke bare græs. 

For at kunne levere græs som underlag til sport, kræver det nemlig ikke kun, at det er slidstærkt, det stille også krav til farven, der er med til at bidrage til den samlede oplevelse af eksempelvis en fodboldkamp. 

Og derfor er medarbejderne i DLF også i ilden, når kampene bliver afviklet, men det tager de med ophøjet ro og godt humør.

- Hvis nu vi skulle komme til at opleve, at der ryger en stor klump græs af banen, så græder vi med det ene øje og smiler med det andet, for så skal vi jo være med til at reparere det, lyder det med et grin fra Stig Oddershede.