Roskilde Festival på gyngende grund efter plan om genåbning: "Nærmer sig sidste udløbsdato"

Roskilde Festival forstætter arbejdet, selvom den fortsat ikke ved, om den kan invitere festivalgæster ind på Dyrskuepladsen til sommer.

Mandag aften præsenterede alle Folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - en langsigtet genåbningsplan for det danske samfund.

Men sommerens festivalerne - herunder Roskilde Festivalen - må fortsat kigge langt for en afklaring på om de er købt eller solgt.

quote Det begynder at nærme sig årets sidste udløbsdato, men vi giver ikke op

Signe Lopdrup, Roskilde Festivalens administrerende direktør

- Det er en meget usikker situation, og vi havde håbet på, at vi fik nogle lidt mere konkrete og håndfaste udmeldinger i går, siger festivalens administrerende direktør, Signe Lopdrup, til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Der er nogle rigtig gode takter, synes vi, i den plan, der er kommet. Og vi forstår også godt, hvorfor det kan være svært og vanskeligt at sige noget om, hvordan sommeren ser ud. Men det er en meget usikker planlægningssituation, som vi står i.

Roskilde Festivalen måtte i 2020 aflyse sin 50. års jubileumsudgave grundet coronavirus.

Ligeledes har en lang række af andre festivaler og større kulturarrangementer aflyst og udsat begivenheder, siden coronapandemien ramte Danmark i marts 2020.

Det har efterladt et presset kulturliv, og endnu en sommer med aflysninger vil ifølge Signe Lopdrup påvirker branche hårdt.

- Hele oplevelsesindustrien er jo meget, meget hårdt ramt af denne her coronakrise, så det vil også få nogle langvarige og mere strukturelle konsekvenser.

- Både for hele vores vækstlagsmiljø herhjemme og i form af de kompetencer, som organisationerne lever af at have. Det er en meget alvorlig krise, siger Signe Lopdrup.

Holder fanen højt

Hun håber og tror dog fortsat på, at den 26. juni kan byde gæsterne velkommen til endnu en festival på Dyrskuepladsen i Roskilde.

- Det begynder at nærme sig årets sidste udløbsdato, men vi giver ikke op, fordi det netop er så vigtigt for os at gennemføre vores begivenhed.

- Det er det allerbedste vi kan gøre - ikke bare for os selv, men for alle dem, der er afhængige af os: Kunstnerne, musikerne, vores lokale foreningsliv og civilsamfund, vores leverandører, lys og lyd, og alle vores donationsmodtagere, der hvert år modtager donationer fra overskuddet fra vores begivenhed.

Derfor fortsætter Roskilde Festivalen også arbejdet, selvom de fortsat mangler en afklaring i forhold til sommerens festival.

- Det er noget, der stadig er værd at kæmpe for, og vi bliver nødt til at holde fanen høj, så længe, at vi har en indikation - det er ikke mere end halvanden uge siden, at vores statsminister sagde, at festivalerne var indenfor rækkevidde. Så vi kan ikke gøre andet end at kæmpe, når vi ikke har fået at vide, at det ikke kan lade sig gøre.

Roskilde Festivalen 2021 kommer efter de nuværende planer til at foregå fra den 26. juni til den 3. juli.

Sådan genåbner Danmark

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

København skyline

Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

20200317-192821-l-1920x1278we.jpg

Rigspolitichef: Husk forsamlingsforbuddet ellers vanker der bøder

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere