Roskilde Festival på gyngende grund efter plan om genåbning: "Nærmer sig sidste udløbsdato"

Roskilde Festival forstætter arbejdet, selvom den fortsat ikke ved, om den kan invitere festivalgæster ind på Dyrskuepladsen til sommer.

Mandag aften præsenterede alle Folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - en langsigtet genåbningsplan for det danske samfund.

Men sommerens festivalerne - herunder Roskilde Festivalen - må fortsat kigge langt for en afklaring på om de er købt eller solgt.

quote Det begynder at nærme sig årets sidste udløbsdato, men vi giver ikke op

Signe Lopdrup, Roskilde Festivalens administrerende direktør

- Det er en meget usikker situation, og vi havde håbet på, at vi fik nogle lidt mere konkrete og håndfaste udmeldinger i går, siger festivalens administrerende direktør, Signe Lopdrup, til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Der er nogle rigtig gode takter, synes vi, i den plan, der er kommet. Og vi forstår også godt, hvorfor det kan være svært og vanskeligt at sige noget om, hvordan sommeren ser ud. Men det er en meget usikker planlægningssituation, som vi står i.

Roskilde Festivalen måtte i 2020 aflyse sin 50. års jubileumsudgave grundet coronavirus.

Ligeledes har en lang række af andre festivaler og større kulturarrangementer aflyst og udsat begivenheder, siden coronapandemien ramte Danmark i marts 2020.

Det har efterladt et presset kulturliv, og endnu en sommer med aflysninger vil ifølge Signe Lopdrup påvirker branche hårdt.

- Hele oplevelsesindustrien er jo meget, meget hårdt ramt af denne her coronakrise, så det vil også få nogle langvarige og mere strukturelle konsekvenser.

- Både for hele vores vækstlagsmiljø herhjemme og i form af de kompetencer, som organisationerne lever af at have. Det er en meget alvorlig krise, siger Signe Lopdrup.

Holder fanen højt

Hun håber og tror dog fortsat på, at den 26. juni kan byde gæsterne velkommen til endnu en festival på Dyrskuepladsen i Roskilde.

- Det begynder at nærme sig årets sidste udløbsdato, men vi giver ikke op, fordi det netop er så vigtigt for os at gennemføre vores begivenhed.

- Det er det allerbedste vi kan gøre - ikke bare for os selv, men for alle dem, der er afhængige af os: Kunstnerne, musikerne, vores lokale foreningsliv og civilsamfund, vores leverandører, lys og lyd, og alle vores donationsmodtagere, der hvert år modtager donationer fra overskuddet fra vores begivenhed.

Derfor fortsætter Roskilde Festivalen også arbejdet, selvom de fortsat mangler en afklaring i forhold til sommerens festival.

- Det er noget, der stadig er værd at kæmpe for, og vi bliver nødt til at holde fanen høj, så længe, at vi har en indikation - det er ikke mere end halvanden uge siden, at vores statsminister sagde, at festivalerne var indenfor rækkevidde. Så vi kan ikke gøre andet end at kæmpe, når vi ikke har fået at vide, at det ikke kan lade sig gøre.

Roskilde Festivalen 2021 kommer efter de nuværende planer til at foregå fra den 26. juni til den 3. juli.

Sådan genåbner Danmark

6. april

  • Ud over den gældende åbning i grundskolen åbnes for, at 5.-8. klasse kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. Det vil sige hver anden uge.
  • På ungdoms- og voksenuddannelser åbnes der for, at eleverne kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde.
  • På de videregående uddannelser kan afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde.
  • Alle øvrige studerende på de videregående uddannelser kan vende tilbage med 20 procent fysisk fremmøde. Uddannelsesinstitutionerne forudsættes i den forbindelse særligt at prioritere de studerende på første år.
  • Når vaccinationen af de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år, der ønsker det, er gennemført, er det udgangspunktet, at skoler og uddannelser kan genåbne fuldt ud
  • Aftalepartierne er desuden enige om, at de liberale serviceerhverv kan genåbne 6. april 2021.

13. april

  • Partierne er enige om, at almindelig handel i indkøbscentre, stormagasiner, arkader med et areal på 15.000 m2 eller derunder kan genåbne 13. april 2021.
  • Indkøbscentre, stormagasiner og arkader i kommuner med særlig høj incidens er undtaget. Deres eventuelle genåbning vil blive vurderet af Epidemikommissionen.


21. april

  • De store indkøbscentre og stormagasiner på over 15.000 m2 for almindelig handel kan åbne.
  • Desuden åbnes – med coronapas – udendørsservering på restauranter og cafeer, museer, kunsthaller samt biblioteker.
  • Uden coronapas åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

6. maj

  • Med coronapas åbnes 6.maj for indendørs servering på restauranter og cafeer, konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.
  • Desuden åbnes med coronapas for indendørs idræt for voksne over 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

21. maj

  • I sidste omgang åbnes med coronapas resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser.
  • Desuden åbnes indendørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo, legelande, daghøjskoler og aftenskoler.

Kilde: Regeringen, TV 2


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik