Roskilde Festival over halvt økologiske: vil nå 90 procent

Sidste års målsætning om mindst 45 økologi blandt festivalens madboder blev mere end opfyldt - men Roskilde vil mere økologi.

Foto: TV2/Lorry

53,9 procent. Så økologiske var Roskilde Festivals madboder det forgangne år. Og det var langt mere end festivalens, ellers ambitiøse, målsætning om at være mindst 45 procent økologiske. 

- Det må være, fordi der er nogle boder, der er rigtig dygtige. Vi har gjort forskellige ting for at hjælpe dem til at omlægge, og det er der mange, der har taget rigtig seriøst, siger ansvarlig for Roskilde Festivals bæredygtighedsstrategi, Mikkel Sander, til Dagbladet Roskilde.

Men det slutter ikke her. For festivalen holder fast i den treårsplan, som skal gøre den mindst 90 procent økologiske i 2017. Til sommer er ambitionen 75 procent, hvilket bliver svært at opnå for en række madboder.

- Specielt for dem, der ikke er nået så langt i omlægningen, kører vi nogle kurser med nogle dygtige konsulenter, hvor de arbejder konkret med deres menuer, og hvordan kan man flytte rundt på nogle råvarer, så man opnår en højere økoprocent, siger Mikkel Sander til Dagbladet Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik