Roskilde Festival om spritkrav: Det skal vi helt klart se på

Vi fortalte torsdag, at Roskilde Festival pålægger unge at købe en flaske spiritus, hvis de vil have en halvanden liters sodavand. Nu svarer festivalen.

TV 2 Lorry fortalte igår hvordan Roskilde Festival bestemmer og fastsætter sortimentet i dagligvarebutikken Kvickly, der har en pop-up butik i City Centre East på Roskilde Festival.

Det betyder, at man ikke kan købe en halvanden liters sodavand i løssalg uden at købe en flaske spiritus med.

Læs også: Unge tvinges til sprut-køb på Roskilde

Flere unge har undret sig over kravet,  og vi  har spurgt kommunikationschef for Roskilde Festival, Christina Bilde, om ordningen.

Roskilde Festival er kendt for at være en festival, der har klare statements hvad angår druk og alkoholkultur. Er det ikke dårlig holdning, når man på festivalen ikke kan få en halvanden liters sodavand uden at købe sprut med? Fremmer det ikke en usund alkoholkultur, som I ikke står for?

- Vi er faktisk stadigvæk med i den kampagne sammen med Sundhedsstyrelsen. Nu hedder den 'Du oplever kun det halve, når du er helt væk', så den appellerer til 'Tænk, før du vælger'. Og det synes jeg sådant set godt, at det her også kan passe ind i. For der er så mange andre ting, som man kan vælge imellem på pladsen, siger Christina Bilde til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Hvis man gerne vil drikke noget, som ikke er alkohol, så er der også rig mulighed for det. Vi appellerer til et 24-årigt publikum, som godt kan tænke selv.

Men er det her alligevel ikke med til at fremme en alkoholkultur, som I ikke umiddelbart står for? 

- Man kan godt spørge, som du så har gjort. Kunne man ikke godt have en halvanden liters flaske i sortimentet, som man kan købe uden at man skal købe alkohol? Det kan man også sagtens gøre, det er bare ikke noget, som vi har oplevet som værende et problem. Men det er da helt klart noget, som vi skal se på. 

Er der intet dobbeltmoralsk i, at man ikke kan købe halvanden liter sodavand uden at købe en flaske spiritus, når jeres kampagne handler om at drikke forsvarligt?

- Jeg synes ikke, det er dobbeltmoralsk. Det havde det været, hvis det var den eneste måde, man kunne købe sodavand på. Men det er det ikke.

- Der, hvor jeg godt kan forstå dit spørgsmål, er der, hvor man siger: Hvis vi også gerne vil have folk til at sørge for at drikke vand, så kunne man jo også godt have en halvanden liters flaske i sortimentet. Uden alkohol ved siden af.

Christina Bilde forklarer videre, hvordan festivalen ikke har lagerkapacitet til at have fuldt sortiment i de små supermarkeder på pladsen - og derfor bliver det nøje udvalgt, hvilke varer der bliver en del af sortimentet.

I øjeblikket bliver den slags bestemt af udbud og efterspørgsel mellem publikum og supermarkederne, der begge melder tilbage med nye idéer hvert år.

Christina Bilde medgiver dog, at festivalen måske burde se sortimentet godt igennem og overveje hvilke produkter, der bliver ført i det lille supermarked.

- Men vi kan godt spørge os selv, hvilket sortiment vi ønsker at føre. Vi kan jo godt gå ud og føre noget, som der ikke er efterspørgsel på. Hvis vi mener, at det er noget, som vi gerne vil have - f.eks. Tuborg økologisk øl. Den var slet ikke i deres sortiment, før vi efterspurgte det.

- Og netop derfor er det et helt reelt spørgsmål med halvanden liters sodavand, siger Christina Bilde.

- Så vi skal helt klart se på, om vi skal have en halvanden liters sodavand i næste års sortiment, det vil jeg slet ikke afvise, tilføjer hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere