Roskilde Festival offentliggør millionoverskud

​I torsdags kunne festivalen løfte sløret for årets line-up, nu offentliggør foreningen Roskilde Festival sidste års resultat.

Roskilde Festival 2017 bød på internationale verdensstjerner som Arcade Fire, Foo Fighters og The XX på Orange Scene, og nu er festivalen klar til at gøre sidste års resultat op.

Over 100.000 billetkøbere var sidste år med til at gøre Roskilde Festival til en fuldkommen udsolgt en af slagsen. Nu offentliggør de et overskud på 16,6 millioner kroner fra sidste års festival. De penge kan nu blive udloddet til velgørende formål.

Sidste års overskud er lidt mindre end de 17,4 millioner, som festivalen lavede i 2016. Det skyldes til dels regnvejr, men også en ekstra sikkerhedsomkostning, oplyser Steen Jørgensen formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse om i en pressemeddelelse.

- Vi er virkelig stolte over overskuddet, som er resultatet af en succesfuld og udsolgt festivaloplevelse og især tusinder af frivilliges fantastiske indsats. Regningen blev lidt større end ventet, da vi brugte mange ressourcer på at sikre gæsterne og pladsen mod den megen nedbør. Men heldigvis kan vi endnu engang udlodde mange millioner kroner til velgørende formål og på den måde leve op til vores almennyttige formål, lyder det fra Steen Jørgensen.

Roskilde Festival drives af frivillige og alt overskuddet doneres til kulturelle eller velgørende formål. Siden festivalens start i 1971 har Roskilde Festival genereret over 345 millioner kroner til udlodning.

Organisationer som Amnesty International Danmark, Dansk Kvindesamfund, FreeMuse og Mellemfolkeligt Samvirke har modtaget donationer i forbindelse med Roskilde Festivals treårige fokus på lighed, mens donationer til Foreningen Folkemødet og Ungefolkemødet Møn har til formål at gavne aktivt medborgerskab og folkelig deltagelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere