Roskilde Festival nedlægger fester på skaterampen

Festerne i Street City lukker, men i stedet vil Roskilde Festival åbne en helt ny scene i East. Klik videre i galleriet, for at se den nye scene. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh - Scanpix

Sådan forventer Roskilde Festival, at den nye scene kommer til at se ud. Foto: PR foto

1 af 2

Til årets Roskilde Festival er det slut med at feste på skateramperne i Street City. I stedet får festivalen en helt ny scene.

Kidd, Mendoza og Sukkerlyn er blot nogle af de musikere, der har optrådt ved skateramperne på i opvarmningsdagene på Roskilde Festival. Men nu der det slut med koncerter og fester på ramperne. 

Roskilde Festival rykker i stedet de musikalske fester til en ny scene: East. Scenen er - som navnet antyder - placeret i campingområde Øst, og overtager fra i år festerne fra Streeet City.

"Scenen bygges som en slags åben platform, hvor de optrædende og gæsterne nærmest smelter sammen i én festlig menneskemasse i et storbylignende miljø tæt på beboernes lejre," skriver Roskilde Festival i en pressemeddelse.

Læs også Beredskabet er højere end nogensinde før til gadefestival

Festerne på den nye scene begynder lørdag den 24. juni, hvor Eloq og Emil Lange lægger ud med en masse bas-tungt musik. 

Alt musikalsk indhold på East-scenen kurateres af syv forskellige crews, klubber og musikalske kollektiver, som i forvejen gør en kæmpe indsats for at øge kendskabet til kunstnerne fra vækstlagene weekend efter weekend i de danske musikmiljøer.

- Ligesom vi gerne vil bruge vores scener og områder til at præsentere musik og kunst, som folk ikke kender i forvejen, vil vi med East gerne give en platform til nogle af de unge arrangører, som gør et fantastisk arbejde for musikken. Vi kan give dem en mulighed for at prøve kræfter med noget andet, og på den måde kan vi være med til at støtte op om fødekæden af ikke bare musikere og kunstnere, men også arrangører, siger Roskilde Festivals programchef Andres Wahrén. 

Formålet er ifølge Roskilde Festival at skabe en mere optimal fordeling at det samlede udvalg af koncerter og fester på campingområderne. I år forventes endnu flere gæster at slå lejr i øst efter et tidligere grusgravsområde kan tages i brug som teltområde.

Læs også Meget mere kokain i spildevandet under Distortion

Sådan forventer Roskilde Festival, at den nye scene kommer til at se ud. 

  Foto: PR foto

Sådan så det ud til Mendoza koncert i 2016.

Læs også Distortion får en ekstra gadefest i år