Roskilde Festival: Her stormer de hegnet

35.000 mennesker lå i kø foran Roskilde Festivals tre indgange forud for åbningen til de forjættede, berømte og berygtede græsmarker på Roskilde Dyrskueplads.

01:10

Tre marathonløbere, to dage i kø og en skarp plan er opskriften på en god plads på Roskilde Festival.

De hellige græsmarker på Roskilde Dyrskueplads er nu indviet af tusindvis af telte.

Forud var flere lange dage i kø gennem de seneste to dages uvejr, som også har ramt i området omkring Roskilde Festival.

- Det var rimelig udfordrende - og meget vådt. Vi sad under presseningen og håbede på det bedste. Man prøver at fortælle hinanden nogle sjove historier og snakke om noget andet. Men det er ret svært at høre hinanden, når man sidder under en pressening, der bliver bombarderet af skybrud. Så vi prøvede at holde humøret oppe og drikke et par øl, sagde Alberte, som lå i kø foran Dyrskuepladsen, igår til TV 2 Lorry.

Men på trods af både regn og torden, var humøret højt, da hegnet ved de tre indgange i Vest, Øst og Syd blev fjernet.

9.000 mennesker løb ind på de store arealer ved den sydlige indgang, mens 10.000 passerede hegnet ved øst-indgangen. Men det var ved den vestvendte indgang, at der stod suverænt flest mennesker.

Her havde omkring 16.000 forventningsfulde Roskilde-deltagere indfundet sig - og i området strøg iglo-telte, pavillioner og presenninger om ørerne på dem, der var hurtigst inde på den store plæne.

Se den vilde video herover.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?