Roskilde Festival: Her er de gode råd fra politiet

Her er en række tips og råd fra politiet til de mange tusinde, der gør sig klar til at feste på Roskilde Festival.

Omkring 130.000 - mere eller mindre berusede - mennesker er i den kommende uges tid samlet på ét sted, men Roskilde Festival er generelt en fredelig periode i Roskilde.

Sådan lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi, der hvert år oplever meget få ballademagere og mange hjælpsomme festivalgæster.

Lomme- og telttyverier er nogle af de største problemer, og politiet oplever, at der er folk, der kommer på festival uden festlige hensigter. Det gælder blandt andet omrejsende kriminelle, der ankommer uden billet og sniger sig ind kun for at stjæle.

Midt- og Vestsjællands Politi holder godt øje med kriminelle typer både før og under festivalen, men politiet har også udarbejdet fem gode råd til festivalgængere. Se med her:

Politiets fem festivaltips

  1. Undgå at efterlade penge og værdigenstande i teltet. Tyvene er især ude efter tablets, mobiltelefoner og kameraer. Lad det dyre udstyr blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde.
  2. Pas på hinandens ting og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget mistænkeligt, nogen der ikke hører til, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114.
  3. Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du selv eller en ven eller veninde alligevel har fået for meget at drikke, så sørg for, at du, han eller hun ikke er alene.
  4. Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie inden, du tager på festival om, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så de ved, at du har det godt.
  5. Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan gå ned. Send i stedet en SMS eller skriv på Facebook eller Twitter: 'Jeg er ok', så dine pårørende ikke bliver bekymrede.

Hvis du bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre kriminalitet, bør du anmelde det via www. politi.dk/midtvestsjaelland eller personligt til politiet.

Er du ude for noget mere alvorligt - fx vold eller anden personfarlig kriminalitet - så tilkald politiet ved at ringe 112. Hvis det er noget, der ikke haster, så ring 114 eller tag kontakt til en af festivalvagterne, som ved, hvordan de hurtigt får fat i politiet.

Følg politiet på Twitter og appén POLITI
Hvis du skal på Roskilde Festival, kan du følge Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter: #politidk #RF16.

Du kan også følge politiet på appén POLITI, hvor du blandt andet kan aflevere tips til Midt- og Vestsjællands Politi, læse nyheder og se adressen på nærmeste politistation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Fartkontrol

Bilist snuppet med 175 km/t på landevej

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere