Roskilde Festival flytter scener: Se ændringerne her

Er drømmekoncerten i Avalon eller bor du i campingområdet F, så se med her - vi har samlet de væsentligste forskelle på Roskilde Festivals kort 2018 og 2019.

Mellem 80.000 og 90.000 musikgæster kommer i næste uge til Roskilde Festival for at se Bob Dylan, The Cure, Robyn, Cardi B og Janelle Monáe – men festivalpladsen er ikke helt, som den plejer.

Selve festivalpladsen, som er stedet, hvor koncerterne har hjemme, gennemgår en rokering af scenerne, bliver et nyt campingfelt nu taget i brug mellem togbroen til Camping West og festivalens hovedpulsåre kaldet Central Park, hvor titusinder af festivalgæster hver dag vil strømme igennem.

- Man kan godt sige, at det er en slags forberedelse til næste år.

- Det er sådan lidt Tetris, og allerede i år har vi lavet en del rokering. Det er fordi, vi kigger ind i en fremtid, hvor vi mister noget areal, og der er ingen tvivl om, at vi kan blive udfordret, siger Henrik Bondo Nielsen.

Scener flytter plads

Blandt de væsentligste rokeringer på festivalpladsen er flytningen af den store Avalon-scene, som kan huse 6.000 mennesker, mens yderligere 6.000 festivalgængere vil kunne se de optrædende på scenen, selvom de ikke står inde under selve teltet.

Den bliver flyttet fra den centrale placering vest for Orange Scene til det nordøstlige hjørne af pladsen nær den mindste scene Gloria.

Samtidig er der også flyttet på scenen Apollo, som nu indtager Avalons tidligere plads.

Brug slideren i kortet herunder for at se forskellen på festivalpladsen på Roskilde Festival i henholdsvis 2018 (venstre) og 2019 (højre):

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere