Roskilde Festival donerer en million til julehjælp

Roskilde Festival spreder for i alt 1.150.000 kroners juleglæde. Pengene går især til sociale aktiviteter for ensomme og isolerede børn og unge.

Over 100.000 deltagere købte i år en billet til Roskilde Festival, og her i juletiden bliver sommerens festligheder omdannet til velgørenhed.

Foreningen Roskilde Festival udlodder sit økonomiske overskud ubeskåret til humanitære og kulturelle formål.

- Vi vil gerne bidrage til at skabe samvær og fællesskab for især udsatte unge og børn, så pengene er gået til aktiviteter som juletræsfester, middagsselskaber, koncerter og biografture, som er trygge og hyggelige oplevelser. Og på den måde har festivalens gæster og frivillige bidraget til at gøre julemåneden en smule hyggeligere for andre, der har brug for en ekstra håndsrækning, siger bestyrelsesformand i Forening Roskilde Festival, Steen Jørgensen.

Donationen betyder at Røde Kors sammen med Avnstrup Asylcenter kan arrangere en festlig aften med mad og koncert for 300 unge flygtninge bosiddende på asylcentre på Sjælland, mens Foreningen Grønlandske Børn kan invitere børn og deres forældre til juletræsfester i fire større danske byer.

Spilopperne, der drives af Ungdommens Røde Kors, modtager midler til juleaktiviteter for børn og unge på 15 kvindekrisecentre, mens Kofoeds Kælder kan invitere 60 unge hjemløse på biograftur og middag i selskab med hinanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?