Roskilde Festival afslører 10 nye danske navne

Roskilde Festival er klar med ti danske navne til sommerens festival. Nephew er tilbage på Orange Scene.

Når Roskilde Festival finder sted i sommeren 2018, bliver det med en række danske kunstnere på programmet, som med programchefens ord både repræsenterer etablerede navne og fremtidens lyd.

Et af de største danske navne på plakaten er Nephew, oplyser festivalen.

- Vi har en ret stærk historik med Nephew. De startede på vores campingscene for 17-18 år siden og har været tilbage nogle gange. De seneste to gange på Orange Scene, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Det er femte gang, at Nephew skal spille på Roskilde Festival. Selv om bandet med forsanger Simon Kvams ord nu er blevet rigtig voksne, så er de lige spændte på koncerten, som første gang de skulle spille på festivalens største scene.

- Vores mission er at kigge både tilbage og frem. Vi vil forsøge at leve op til vores egen historie og invitere publikum indenfor til folkefest, og samtidig har vi en drøm om at vise nye sider af Nephew, siger Simon Kvam i en pressemeddelelse.

 

DE 10 DANSKE TILFØJELSER TIL ROSKILDE FESTIVAL 2018

Tilbage på scenen 

Nephew offentliggjorde i oktober, at bandet skal spille flere koncerter efter fire års pause.

De nye danske navne på festivalens plakat er derudover Baby in Vain, Benal og Bisse, som ifølge Roskilde Festival er på vej mod større gennembrud, mens Baime, Cabal, Goss, Iris Gold, Kippenberger og Lød kommer fra "vækstlaget" i dansk musik.

- Jeg synes, at vi er ved at få stykket et dansk lineup sammen, hvor vi både har store navne som for eksempel også C.V. Jørgensen, men som sædvanlig også viser rigtig meget af fremtidens lyd, siger Anders Wahrén. 

- Mange af de bands og solister, vi præsenterer, har ikke spillet for store skarer tidligere, men vi kan være med til at løfte dem frem og præsentere dem for et stort publikum. Det ser vi helt klart også som vores rolle i forhold til de danske artister, tilføjer han.

Tidligere har Roskilde Festival præsenteret blandt andet Gorillaz, Bruno Mars og altså danske C.V. Jørgensen som hovednavne. 

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere