Roskilde er nummer et i ny turismerapport

Med en omsætning på 1,6 milliarder kroner er Roskilde Kommune den kommune, der har haft størst turismeomsætning i Region Sjælland i 2017.

2017 var et rigtig godt turistår for Roskilde Kommune. Det viser en ny rapport fra VisitDenmark. Ud over en fremgang i turismeomsætningen viser rapporten også, at Roskilde Kommune er den kommune i Region Sjælland, der har haft den største turismeomsætning. Det vækker naturligvis glæde hos kommunens turismechef.

-Først og fremmest er vi bare glade. Turisterne skaber omsætning, vækst og lokale arbejdspladser. Det gavner jo hele kommunen. Samtidig viser det, at den langsigtede turismeindsats bærer frugt, siger turismechef Lara Klingbeil.

Lara Klingbeil fremhæver blandt andet et tæt samarbejde med turisterhvervet og aktørerne i kommunen som en af årsagerne til fremgangen.

Går efter flere svenske gæster

VisitRoskilde går især efter turister fra nabolandene Tyskland, Norge og Sverige. Sidstnævnte kommer til at opleve markedsføring fra VisitRoskilde, der har flere initiativer på vej.

De mere end 170.000 svenske Club Bropass-medlemmer kommer i løbet af sommeren til at få gode tilbud og inspiration fra Roskilde. Desuden har VisitRoskilde dialog med journalister fra svenske medier med henblik på mere synlighed omkring Roskilde som destination.

-Vi har høje ambitioner om i samarbejde med turisterhvervet og aktører i kommunen at udbygge det resultat, der er opnået nu, siger Lara Klingbeil.

Odsherred Kommune, Guldborgsund Kommune og Slagelse Kommune oplever også en stor turismeomsætning. Lægger man deres turismeomsætning sammen med Roskildes, står de fire kommuner for 45% af den samlede turismeomsætning i Region Sjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere