Roskilde Dyrskue kåret som børnenes favorit

Roskilde Dyrskue har vundet prisen som Bedste Børneevent 2017.

Brugerne af Børn i Byen har stemt og kåret Roskilde Dyrskue som Bedste Børneevent.

Det blev offentliggjort til prisoverrækkelsen søndag den 5. november på Arbejdermuseet i København.

Her vandt Roskilde Dyrskue foran bland andre Cirkus Summarum og Langelands Festivalen.  

- Vi er så stolte over at vinde. Det er dejligt at få anerkendelse for vores arbejde med at skabe lærerige børneoplevelser, der giver indsigt i det danske landbrug. Kåringen tyder på, at vores gæster er enige med os i at Roskilde Dyrskue er spændende for børn, fordi man her kan komme helt tæt på de danske landbrugsdyr og de store maskiner, og deltage i lærerige men underholdende  workshops, der har relation til landbruget, fortæller Rikke Neuenschwander, der er ansvarlig for udviklingen af børneoplevelser på Roskilde Dyrskue.

Børn kan smage på landbruget

På Dyrskuepladsen er fire områder viet særligt til børnene: På Gårdspladserne kan børnene hvert år opleve et tema, hvor der både kan røres og spørges.  

I 2017 kunne man på Gårdspladsen for Høns og Grise se de levende dyr, opleve Zoologisk Haves dygtige børneformidlere vise og fortælle om dyrenes indre, stoppe pølser hjulpet af Slagteriskolen ZBC, lave marcipangrise og meget mere.  

- Vi synes det er vigtigt, at børnene på Roskilde Dyrskue kan få fingrene i dansk landbrug. Mange børn, og voksne for den sags skyld, har ikke nem adgang til en stald – men på dyrskuet kan de klappe hesten, se koen blive malket og hoppe i halmen. Og så har vi en masse landmænd, der stiller op, så man kan gå direkte til kilden med sine spørgsmål, fortæller Rikke Neuenschwander.

Hviler ikke på laurbærrene

Charlotte Frimer Petersen, der er sekretariatschef for Roskilde Dyrskue, fortæller, at man allerede nu i er i gang med at planlægge næste års børneoplevelser på dyrskuet.

- Vi er i fuld gang med planlægningen, og vi har ikke tænkt os at hvile på laurbærrene, men fortsat arbejde på at skabe et dyrskue i børnehøjde. Fortjenesten er bestemt ikke vores alene, for der er mange, der samskaber dyrskuet med os. For eksempel laver 4H et flot børneområde med mange oplevelser. Roskilde Dyrskue er summen af alle de mange, der udstiller deres dyr, maskiner og fødevarer og stiller beredvilligt op så alle får en god oplevelse. De samarbejder er vi meget glade for,  fortæller Charlotte Frimer Petersen.

Masser af maskiner og dyr

Roskilde Dyrskue er Danmarks største og besøges årligt af cirka 90.000 mennesker.

- Roskilde Dyrskue er, og skal fortsat være, en levende fagmesse for landbruget med en stor og relevant maskinudstilling og en dyreudstilling af meget høj kvalitet. Her mødes dansk landbrug til festlige dage, hvor vi fejrer dansk landbrug og viser det bedste frem vi har. Det gør vi også i 2018, siger Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue.

I 2018 er der dyrskue den 8 –10. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere