Roskilde-borgmester glæder sig især til ét sving, når Touren kommer

Tomas Breddam (S) vil arbejde på at gøre Tour de France-etapen med start i Roskilde til en folkefest for hele kommunen.

Til sommer skal Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S), til Nice i Frankrig. 

Og selvom byen ved den franske Riviera er en yndet sommerdestination, skal Breddam ikke på ferie. I stedet skal han i oplæring. Han skal med bag kulissen med borgmesteren i Nice, der er værtsby for Tour de France i år - en titel, der næste år tilfalder Roskilde.

Anden etape af Tour de France i 2021 går nemlig fra Stændertorvet i hjertet af domkirkebyen, inden en af verdens største sportsbegivenheder bevæger sig ud af byen og forbi et pulserende aktivt Roskilde Festival.

- Vi skal lave en kæmpe folkefest ud af denne her begivenhed. I forvejen er der jo fest og farver på Roskilde Festival, når Touren kommer. Så Roskilde bliver både orange og gul i 2021, siger Tomas Breddam til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at byens foreninger i fællesskab med kommunen allerede er i gang med at idéudvikle og forberede forskellige aktiviteter, der skal gøre Tour-feltets indtog i byen festligt.

Her er Tour de France-etaperne i TV 2 Lorrys område

Borgmesteren kommer selv til at have travlt med officielle pligter i forbindelse med starten på dagen, den 3. juli 2021. Men når den slags er overstået, håber Tomas Breddam at kunne få lov til at gå i et med menneskemængden og betragte løbet gennem Roskildes gader.

Særligt er der ét bestemt sted, han gerne vil overvære løbet fra: Det såkaldte spritkryds på hjørnet af Ringstedgade og Søndre Ringvej.

- Her er cykelløbet lige skudt i gang, og hvor feltet skal igennem et skævt sving. Så der ræser rytterne for at komme i Tourens første udbrud. Der kunne jeg rigtig godt tænke mig at nå ud, inden de kommer forbi. Måske skal jeg have en cykel stående klar ved torvet, så jeg kan hoppe op på den og nå derned, siger Tomas Breddam.

Roskilde-etapen køres dagen efter enkeltstarten i København og er dermed løbets første etape med et samlet felt.

Området omkring Vikingeskibsmuseet omdannes til hjertet for løbet - den såkaldte village, hvorfra feltet samlet triller op mod Stændertorvet. Her er der en kort præsentation af feltet, inden rytterne triller gennem byens gader.

Løbet gives frit på Søndre Ringvej, inden turen går forbi Roskilde Festival og mod Ledreborg Allé, Sagnlandet Lejre og Gevninge, inden feltet via Munkholmbroen over Bramsnæs Bugt forlader TV 2 Lorrys område.

Etapen går herefter via Vestsjællands kyst mod Storebæltsbroen. Den skal rytterne krydse, inden målstregen i Nyborg venter på den anden side af sundet.

Så stor en begivenhed er Tour de France

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere