RF Heroes – Johnny byggede første camp-højtaler (3:10)

Johnny Engberg er nomineret til RF Heroes 2018, fordi han som nysgerrig lydnørd står bag udviklingen af den første lydstærke og energi-venlige festivalhøjtaler.

Johnny Engberg er indstillet til RF Heroes 2018 af Fredrik Nilsson, der begrunder nomineringen sådant her:

I tiden mellem små ghettoblastere og de koloenorme festivalanlæg, vi ser på festivalcamping i dag, var der en mand, som egenhændigt udviklede den rene lyd, som samtidig kunne forstærkes til store volumer.

Johnny Engberg står bag udviklingen af The Boominator (originalen udstilles på Ragnarok), som var en foregangsmodel for DIY anlægsbyggere. Via diverse fora har han hjulpet mange andre anlægsbyggere i gang med tips of rådgivning.

Det førte ham faktisk så vidt, at han blev sat i spidsen for udviklingen af det, vi idag kender som Soundboks, den mest udbredte Bluetooth-højttaler blandt Roskildegængerne. Og det vigtige i denne instans er, at Johnny Engberg aldrig er gået efter bare at spille højt, men at spille rent.

Når man kigger ud over camping i dag, kan man ikke lade være med at tænke, at Johnnys anlægsdesign spiller en væsentlig rolle for udbredelsen af lyd. Så han er foregangsmand og en RFhero, der har hjulpet til at sætte strøm til campingfesterne på den helt rigtige måde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere