Regnefejl: Roskilde mister næsten 900 indbyggere i prognose

Roskildes indbyggertal har været holdt kunstigt oppe.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016

Der er rigtig meget, som går den rette vej i Roskilde - Danmarks 10. største by. 

I årevis har man kunnet bryste sig af at være en by i markant vækst. Trekroner er hastigt voksende og i den nye kreative bydel Musicon, kaster man milliarder efter erhvervsejendomme og boliger. 

Men det går ikke helt så stærkt, som man hidtil har troet. 

Det skriver DAGBLADET Roskilde. 

Læs også Roskilde på vej mod indbygger-milepæl

Den befolkningsprognose kommunen operede med i foråret, som foregav at Roskilde ville ramme 100.000 indbyggere allerede i år 2032, var ikke præcis. 

Fremskrivningerne viste i marts i år, at indbyggertallet i kommunen i 2017 og de kommende år ville vokse med 1.446 indbyggere i gennemsnit, men de faktiske tal er nu nedskrevet med 887 personer. 

Og nedskrivningen æder faktisk det meste af væksten, skriver DAGBLADET Roskilde. 

Læs også 130.000 på festival, men Roskilde by fik ikke meget af kagen

Årsagen skyldes blandt andet, at man under en gennemgang af cpr-registret har opdaget, at hundredvis af studerende fra kollegierne i byen har glemt at melde deres flytning. De bor altså reelt ikke længere i Roskilde. 

Befolkningstallet er siden nytår nedskrevet med 334 personer. 

Derudover er der to andre væsentlige årsager til den mindre vækst, påpeger vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen til avisen. 

Læs også Begejstret borgmester: Vi skaber mange nye arbejdspladser

Antallet af flygtninge er reduceret markant, og så må man erkende, at indflytningen i de nye boligområder ikke går så stærkt, som man havde troet.

- Vi er ikke herre over, hvor lang tid der går, fra vi sælger jorden, til de færdige boliger bliver klar til indflytning, og der har vi været lidt for optismistiske, siger vicekommunaldirektøren til DAGBLAGET Roskilde. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik