Psykisk syg voldtægtsmand forlader retten i Roskilde

En 50-årig psykisk syg mand, der er anklaget for voldtægt af to mænd, forlod i dag i raseri retssagen i Roskilde. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

I dag skulle en 50-årig mand have fået sin dom efter at være tiltalt for en serie af seksuelle overgreb mod to mænd på et socialpsykiatrisk bosted i Roskilde. 

Nu er afgørelsen flyttet til den 22. februar, efter den tiltalte ikke kunne gennemføre rettsagen i Retten i Roskilde. Den 50-årig mand er lige som ofrene psykisk syg, og det besværliggjorde retssagen.

quote Jeg har aldrig gjort det. Hvorfor skulle jeg lyve?

50-årig voldtægtsmand, Retten i Roskilde

På anklagernes spørgsmål nægtede den tiltalte at have haft noget seksuelt at gøre med de to mænd, og på anklagen om at have tvunget sine offre til samleje og oralsex op til flere gange i efteråret 2015 var svaret meget kort.

- Jeg har aldrig gjort det. Hvorfor skulle jeg lyve, svarede han flere gange.

Da der i retten blev vist overvågningsbilleder fra en nat på bostedet Lindegården, hvor et af overgrebene skal have fundet sted, kunne gernigsmanden end ikke svare.

- Jeg vil gerne hjem med politiet. Jeg gider ikke at være her, råbte han, rejste sig op og forlod retslokalet.

Efter udbruddet lykkedes det politiet og en medarbejder fra psykiatrien at overtale den store, skaldede mand med tatoverede arme, hænder og ansigt til at fortsætte.

Med hænderne fiks eret langs siden tog han igen plads i vidneskrænken, inden han bekræftede over for dommerne at han nu sad der frivilligt. Han han havde fået noget beroligende, oplyste han.

I alt er der afsat seks dage til retsagen, og det skyldes ikke kun den anklagedes psyke. Flere af sagens vidner er også psykisk syge. Nogle har det endda så dårligt, at de slet ikke kan møde i retten.

- Det betyder, at det kommer til at gå i et andet tempo end normalt, siger anklager Marie Elvekjær Hansen til Ritzau.

Marie Elvekjær Hansen forklarer samtidig, at der i løbet af retssagen vil være videooptagelser fra bostedet med vidneforklaringer, således at ofrene bliver skånet for at skulle møde i retten.

Anklageskriftet mod den 50-årige tæller foruden serien af seksuelle overgreb mod to mænd også en lang række sager om trusler og vold.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere