Politiet skruer op for terrorsikkerheden på Roskilde Festival

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Midt- og Vestsjællands Politi øger sikkerhedsforanstaltningerne under årets Roskilde Festival.

Når du ankommer til Roskilde Festival i år, ser det lidt anderledes ud, end det plejer.

Vi opfordrer alle på festivalen til at være opmærksomme på adfærd og forhold, som vurderes at være uden for normalbilledet.

Midt- og Vestsjællands Politi

Foran festivalen vil Midt- og Vestsjællands Politi nemlig sætte store afspærringer op, der skal forhindre biler i at køre ind på festivalen grundet "udviklingen i verden", skriver politiet i en pressemeddelelse.

Her hentyder man til de mange terrorangreb, der har været rundt om i Europa, hvor biler har kørt ind i en menneskemængde.

- Vi har lært af de ting, der er sket i den seneste tid, og det prøver vi at imødegå på bedste vis. Jeg vil gerne understrege, at vi ikke har nogle konkrete trusler mod festivalen, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også Roskilde-frivillige får Walk of Fame foran Orange Scene

- Udgangspunktet er, at vi får en stille og rolig festival uden de store problemer eller kriminalitet, som vi plejer. Her er normalt meget fredeligt, selvom der er så mange mennesker samlet. Men som situationen er i verden omkring os, er vi nødt til at foretage nogle tiltag, siger han.

Stille om de mange tiltag

Udover betonklodserne foran festivalen, som vi kender dem fra blandt andre Distortion og Folkemødet, vil der være usynlige tiltag, der skal få gæsterne til at føle sig trygge på festivalpladsen. 

Men hvad det drejer sig om, vil politiet ikke uddybe.

Hvorvidt der vil være ekstra tjek af festivalgæsterne, der går ind på pladsen, vil politiet heller ikke uddybe.

Læs også Tis-øl gik verden rundt: Nu dropper Roskilde ideen

Vær opmærksom

Sidst, men ikke mindst, opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi festivalgæsterne til at være opmærksomme på mistænkelig adfærd:

"Vi opfordrer alle på festivalen - såvel gæster som frivillige og ansatte - og borgere i nærområdet i øvrigt, til at være opmærksomme på adfærd og forhold, som vurderes at være uden for normalbilledet", skriver politiet i en pressemeddelelse.

Hvis man ser mistænkelig adfærd, opfordres man til at melde det til politifolk på festivalen eller til festivalmarkeret personale.

- Det er ikke anderledes, end det plejer at være, siger Carsten Andersen.

Ellers kan du altid ringe til politiet på telefon 114.

Læs også Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter

Påvirker indgangen

Den øgede sikkerhed kan påvirke indgangen til festivalen for dem, der ankommer i bil.

Især området, hvor man sætter gæster af, kan blive påvirket, og det anbefales derfor, at man sætter mere tid af til den del af festivalen.

Ankommer man derimod med tog eller bus, får sikkerheden ingen påvirkning. 

Roskilde Festival starter lørdag den 24. juni, og der er meldt udsolgt. Derfor kommer der op imod 100.000 gæster.