Politiet advarer: Pas på boldhenter

Et nyt lusket trick er begyndt at sprede sig, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi

Foto: Michael Bothager - Scanpix

"Hej, jeg er kommet til at sparke en bold ind i din have. Må jeg hente den?" De fleste parcelhusejere har prøvet at en nabo eller genbo måtte en tur ind i haven for at hente en bold. 

Men nu advarer Midt- og Vestsjællands Politi om, at tyve nu bruger undskyldningen om en bold i haven for at aflede folks opmærksomhed. 

Tricket er blandt andet anmeldt tidligere på måneden. En 62-årig kvinde fra Roskilde ringede til politiet, fordi hun fandt episoden besynderlig. 

Læs også Advarsel om blåt støv: Kohberg trækker populært brød tilbage

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi oplysninger havde manden talt lidt vævende, og anmelderen havde studset over mandens henvendelse. Der blev i dette tilfælde ikke stjålet noget fra stedet.

Men poltitiet advarer nu mod 'tricket':

"Politiet har den senste tid modtaget flere henvendelser, der ligner ovennævnte. Det har vist sig, at historien med bolden bruges til at aflede beboerens opmærksomhed, hvor en anden så går ind i huset og stjæler, mens beboeren er i gang med at hjælpe til med finde bolden. Der er derfor grund til at være mistænkelig, hvis nogen henvender sig på lignende måde."

Læs også Grove tricktyve: Dit barnebarn er kørt galt

Manden i episoden ovenpå beskrives som: Mand, 40-45 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, iført hovedbeklædning, mulig ”sixpence”, mørk vindjakke, mørk sweater og beige shorts. 

Hvis du har oplysninger kan du kontakte politiet på 114. 

Læs også Lusket metode: Konfirmationsgæsterne bliver bestjålet

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik