Politiet advarer mod udenlandske håndværkere, der banker på din dør

I Køge og Roskilde-området har en række østeuropæiske mænd banket på private villaer og tilbudt håndværksopgaver. Politiet opfordrer til, at man vender den kolde skulder til.

I Vemmedrup ved Køge og i Roskilde fik flere private villaejere besøg af en gruppe østeuropæiske mænd tirsdag.

De bankede på dørene og tilbød at lave noget håndværksarbejde på husene.

quote Vi opfordrer villaejerne til at vende håndværkerne den kolde skulder til og sige nej tak.

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Men Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer folk derude til at lukke døren i og sige nej tak til arbejdet. Politiet har nemlig erfaring med, at det ofte går galt.

- Vi har flere gange hørt om sager, hvor man aftaler en pris med den udenlandske håndværkere, og så midt under arbejdet stiger prisen, og villaejerne bliver taget ved næsen, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Derfor opfordrer vi villaejerne til at vende håndværkerne den kolde skulder til og sige nej tak, siger han. 

Et nyt tag blev hundedyrt

Et par fra Roskilde havde tirsdag sagt ja til de udenlandske håndværkeres tilbud om at lægge nyt tag på deres hus for et sekscifret beløb, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Men nogle familiemedlemmer til parret blev mistænksomme, da de så håndværkernes arbejde, der ikke lignede noget, som parret burde betale et sekscifret beløb for.

Da håndværkerne kom tilbage næste morgen, stod politiet klar til at tage dem med på stationen til afhøring, fordi der ikke umiddelbart var sammenhæng mellem det udførte arbejde og prisen.

I alt fire polakker og fem rumænere røg med på stationen.

- Det er ikke bare lommepenge, de kan tjene. Men kvalitet og pris står ikke i forhold til hinanden, siger Martin Bjerregaard.

- Vi oplever de her sager hvert år, men det er typisk et sommerfænomen. I år er det startet tidligere, end det plejer at være. Men budskabet er det samme: Lad være med at indgå aftaler med udenlandske håndværkere, for som forbruger og kunde er du dårligt stillet. Du kan ikke klage senere eller kontrollere kvaliteten, siger han. 

Svære at dømme

Og selv når politiet får fingre i de udenlandske arbejdere, så kan de være svære at dømme.

- Problemet er muligheden for at slå dem i hovedet, fordi der ofte ikke er noget skriftligt materiale, der fortæller prisen, hvad der skal laves, og hvornår betalingen skal falde. Vi har altså svært ved at føre bevis bedrageri, siger Martin Bjerregaard.

- Så lad være med at lave nogen aftaler med de her håndværkere. Vi håber, at folk bliver mere bevidste om, at de er i risikozonen, når de læser om de her sager, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

politi og beredskab ved gård

4-årig pige mister livet i tragisk have-ulykke

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere