Politi i en terrortid: Vær opmærksom på Roskilde Festival

Man skal holde et vågent øje med unormale ting - også når man er på festival. Det meddeler politiet.

Hundredvis af koncertgæster blev såret, da spillestedet Bataclan i Paris blev angrebet af terrorister fra Islamisk Stat, og 49 personer mistede livet under et masseskyderi på en homobar i Orlando i USA.

Angreb mod almindelige, feststemte mennesker er blevet flere i de seneste måneder, og det har blandt andet været medvirkende til, at Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer året gæster til at huske den almindelige opmærksomhed og sunde fornuft på Roskilde Festival.

Det fortæller politichef Jens Børsting til Ritzau.

- Man skal lade være med at lægge hovedet derhjemme, og man skal være lige så opmærksom, som når man går rundt i resten af samfundet, siger Jens Børsting.

- Danmark er lidt mere truet af terror end tidligere, og derfor må vi agere efter vores sunde fornuft. Men det skal understreges, at der ikke er nogen trussel mod Roskilde Festival, siger han.

Også festivalens ledelse har besluttet, at der skal være mere fokus på at sikre begivenheden mod angreb. De frivillige ledere skal af PET-folk trænes i at spotte mærkværdigheder, hvilket er et fornuftigt initiativ, lyder det fra politichefen.

- Det er en forberedelse, vi har aftalt med festivalen. Det er et rigtig fint initiativ, netop fordi det klæder på til at håndtere en eventuel situation, siger Jens Børsting.

- Man kan selvfølgelig sige, at alt er lidt unormalt, når man er på festival. Men når man har været der i to dage, så har man tilegnet sig, hvordan tingene ser ud. Og hvis noget afviger fra det, så skal man huske den sunde fornuft, siger han.

Selv om sikkerheden prioriteres højt, så understreger politiet, at der ikke er en konkret trussel om, at bomber gemmer sig i mudderet.

Opmærksomheden er derimod et resultat af, at risikoen generelt er steget, og det gør 130.000 festivalgæster samlet på én dyreskueplads lidt mere udsat.

- Hvis nogen foretager et terrorangreb, så vil det nok være et sted med mange mennesker, siger Jens Børsting om årsagen til forsigtigheden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere