Politi advarer: Falske 'betjente' forsøger at udnytte psykisk sårbare

Hjælp dig selv og dine kære med at være på vagt, når der er fremmede i røret.

De seneste dage har Midt- og Vestsjælland fået flere anmeldelser om personer, der under dække af at være politibetjente, forsøger at lokke værdigenstande og personfølsomme oplysninger ud af udsatte og psykisk sårbare mennesker.

I alle tilfælde er det foregået gennem telefonopringninger. Det får nu politiet til at advare andre mod disse opkald - og at dele advarslen med andre: 

- Pårørende til svage og udsatte borgere bør desuden tale med deres nære om risikoen for at blive udsat for tricktyveri eller bedrageri, samt at politi og andre myndigheder aldrig ville bede borgerne om den slags, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i torsdagens døgnrapport.

Samme fremgangsmåde

Mandag modtog politiet en anmeldelse om, at flere beboere i et omgangsfællesskab for psykisk sårbare dagen forinden havde oplevet opkald fra en dansktalende mand.

Manden udgav sig for at være fra Midt- og Vestsjællands Politi og bad dem om at aflevere deres hævekort og Nem-ID i en beskrevet postkasse. 

Politiet har siden modtaget en anmeldelse om, at en 45-årig svag og udsat borger har fået et lignende opkald samme aften. Også her blev borgeren opfordret til at putte sin pung i sin postkasse, hvor den ifølge den falske betjent ville være bedre sikret, hvis der skulle ske et indbrud på hans bopæl.

Oveni det har også en mentor for en psykisk sårbar ung mand anmeldt en meget enslydende episode fra tirsdag.

Lykkeligvis har de omfattede borgere udvist sund skepsis over for opkaldene - og fortalt det videre i stedet for at handle på opfordringerne.  Hvis du har oplysninger om lignende tilfælde, opfordres du af politiet til at kontakte dem på telefon 114. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere