Plejecentre og hjemmepleje scorer toppoint i ny bedømmelse

I Roskilde Kommune kan de ældre forvente en meget tilfredsstillende pleje, viser ny bedømmelse.

Roskilde Kommunes plejecentre og hjemmepleje fik den bedste bedømmelse i fire år. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Nu kommer der en vaskeægte solstrålehistorie.

Roskilde Kommune har nemlig fået bedømt sine ni kommunale plejecentre, to private plejecentre og hjemmeplejen, og karakteren ligger klar. Den er til UG.

- Jeg er rigtig glad for at læse, hvor flot vi er bedømt alle steder. Det er både på plejecentrene, i hjemmeplejen og vores team, der arbejder med hjælp til selvhjælp. Det er første gang i de seneste fire år, og ledere og medarbejdere fortjener stor ros, siger en glad udvalgsformand for Sundheds- og omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S).

Både vores pleje og vores omsorg for borgerne skal være god og helst rigtig god. Ellers sætter vi ind.

Morten Gjerskov, udvalgsformand for Sundheds- og omsorgsudvalget

Alle plejecentre og hjemmeplejen fik vurdering ”Meget tilfredsstillende”.  Alle lige bortset fra en. Den blev vurderet "særdeles tilfredsstillende".

Hvert år kommer der uanmeldt tilsyn på alle Roskilde Kommunes plejecentre og i hjemmeplejen. Det er et eksternt firma, der foretager tilsynene.

Læs også Elsa og Pikachu satte fut i plejehjem ❤️

God pleje er vigtigt

De seneste fire år har bedømmelserne varieret.

Et enkelt plejecenter har oplevet at få bedømmelsen "mindre tilfredsstillende".

- Det er borgernes hjem, vi er i, uanset om vi er på plejecentrene eller kommer ud i hjemmene gennem hjemmeplejen. Både vores pleje og vores omsorg for borgerne skal være god og helst rigtig god. Ellers sætter vi ind, og nogle gange kræver det et langt sejt træk, forklarer Morten Gjerskov.

Det er svært at være rummelig og udvise omsorg, hvis man ikke selv er tilfreds med sit job.

Teresa Marie Helms Pedersen, centerleder på Toftehøjen

Der er særligt et plejecenter, som virkelig har vendt udviklingen. Teresa Marie Helms Pedersen kom til Toftehøjen i Viby Sjælland som centerleder i starten af 2017, og resultaterne er kun blevet bedre og bedre.

-  Det er svært at være rummelig og udvise omsorg, hvis man ikke selv er tilfreds med sit job. Derfor har jeg sammen med mine afdelingsledere arbejdet rigtig meget med medarbejderne, så de igen kunne blive glade for at gå på arbejde, have reel indflydelse på hverdagen og opleve, at vi som ledere har tillid til dem, siger siger Teresa Marie Helms Pedersen og fortsætter:

- Det synes jeg, vi er nået langt med, og jeg er sikker på, at både borgere og pårørende kan mærke det.

Læs også Kor på plejehjem hitter: "Det betyder rigtig meget for mig og min mormor"

Testens udformning

  • Tilsynene er blandt andet gennemført på baggrund af observationer og interviews med beboere og personale.
  • Der bedømmes ud fra kategorierne: 1. Dokumentation, 2. Pleje, omsorg og praktisk hjælp, 3. Hverdagsliv, 4. Kompetencer og udvikling, 5. Selvbestemmelse og medindflydelse.
  • De samlede tilsynsrapporter kan ses på roskilde.dk/uanmeldtetilsyn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik