Philip gider ikke koncerter - han vil hellere feste ved sit eget anlæg

Musikprogrammet på Roskilde Festival er omdiskuteret hvert år. Men mange tusinde gæster tager ikke på festival for at gå til koncerter.

Omkring 100.000 festivalgæster danser i en støv af tis, drikker tusindvis af øl og nyder solen. De opfinder nye lege, klæder sig ud i alskens kostumer. Spiser surstrømning og barberer ben med gaffatape.

Der er faktisk ikke rigtig noget, der kan overraske i en verden, hvor det unormale er blevet normalt. 

Musikken blæser fra de medbragte og hjemmelavede højtalere, som de fleste teltlejre har medbragt, og mange af dem kunne snildt spille et større forsamlingshus op. 

Bag et af disse anlæg finder man blandt andet festivalgængeren Philip Dalsgaard. For han og hans venner har i fire år bygget på højtalere, og projektet er blevet større og større - faktisk så stort, at de nu har brugt cirka 40.000 kroner på lyd, lys, træ og sågar solceller, som driver værket. 

Det er faktisk nu anlæggets skyld, at han befinder sig på festivalen.

- Vi er her også (i campingområdet, red.), når de store kendte, navne kommer fra onsdag til lørdag på festivalpladsen. Det er lidt sjovere at være her, måske fordi det er mere primitivt. Her kan folk komme op til anlægget, hvor vi tager imod musikønsker. Så her er en stemning af fællesskab. Det er noget andet end at stå foran en scene og høre musik, forklarer han til TV 2 Lorry. 

Koncerter kan høres hjemme i København

Philip Dalgsgaard er ikke den eneste gæst i Roskilde, der primært er ankommet for at slå sig løs i campingområdet blandt telte, campingstole og skrald. 

Faktisk svarede kun 80 procent af deltagerne i 2017, at de var på Roskilde Festival for at opleve musikken. Andre væsentlige årsager var fest og venner - henholdsvis 75 procent og 40 procent. 

Verdensstjernerne Eminem, Bruno Mars og Nick Cave kan altså ikke brøste sig af udelukkende at være hovedattraktionen. 

Philip Dalgsgaard selv nøjes med at høre Eminem onsdag aften. Resten af dagene vil han være at finde bag eller foran sit eget anlæg. 

- Det er federe at være her, fordi vi har en fælles feeling. Det har været et problem de andre år, at mange er rykket ind i festivalområdet, når musikken starter derinde. Jeg bliver her, for nu har jeg brugt så meget tid på anlægget. Koncerter kan jeg sgu altid gå til i Royal Arena, siger han. 

Kunne man så helt droppe kunstnerne på Roskilde Festival?

- Jeg ved ikke, om jeg ville synes, det var fedt at afskaffe koncerterne. For det gør, at vi har en undskyldning for at være her. Der kommer utrolig mange mennesker for at se koncerterne, jo. Lige nu i disse unge år er det her vigtigst for mig. 

TV 2 Lorry spurgte gæsterne i campingområdet, hvad det er vigtigst at have med på Roskilde Festival. 

 

Campingområdet byder på store events

Flere teltlejre er blevet så populære for deres fester, at de har flere hundrede følgere på Facebook. 

Philip Dalsgaards lejr hedder Camp Hegnet, og de har knap 300 følgere.

Tirsdag afholder de fælles fest med blandt andet Camp Baguette, der har over 1.000 følgere på det sociale medie, hvor de inviterer til fester med høj musik, gratis brød og vin. 

Radioværten Pelle Peter Jensen fra DRs radioprogram Lågsus skulle efter sigende ankomme for at styre DJ-pulten. 

- Mandag satte vi en iPad i anlægget, så vi kunne se og høre den danske fodboldlandskamp. Det var ikke så meget det at se selve kampen, men at vi var sammen om projektet, siger Philip Dalgsgaard.

- Vi kan godt lide at gøre andre mennesker glade, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik