Otte kommuner indfører afbrændingsforbud IGEN - og Sankt Hans nærmer sig

Østsjællands Beredskab ophævede i slutningen af maj afbrændingsforbud, men nu genindføres det i otte kommuner.

Den danske tørke er fortsat et problem, og derfor vælger Østsjællands Beredskab fra i dag kl. 08.00 at indføre afbrændingsforbud i otte kommuner igen.

Forbuddet blev ellers ophævet i slutningen af maj, men de seneste ugers manglende nedbør kombineret med ingen udsigt til regn i den kommende tid, får beredskabet til at genindføre afbrændingsforbud i Køge, Greve, Solrød, Roskilde, Stevns, Høje Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.

Det sker med baggrund i DMI’s tørkeindeks, som har sneget sig op på 9,5 ud af en skala på 10.

Prognosen fra DMI er taget ved Ballerup, som er hårdt ramt. Det samme er tilfældet i Roskilde, hvor advarslen her er sat til ’ekstrem brandfare’.

Det øvrige Sjælland er også udsat, og de fleste steder er prognosen klassificeret som ’meget høj’, som er lige under ’ekstrem’.

- Vi kan konstatere, at der har været en stigning af naturbrande, som lige nu ligger 20 procent over sidste år. Vi ville helst gå den forebyggende vej med informationskampagne, og derfor har vi ikke før nu haft afbrændingsforbud her i juni. Men selv om folk udviser forsigtighed, så er der stadig en stor risiko, så vi bliver nødt til at indføre forbuddet, siger beredskabsdirektør Lars Robetje til TV 2 Lorry.

Sankt Hans med bål er i fare

Der er ifølge prognoserne ikke udsigt til længerevarende nedbør langt ude i horisonten, og det har vægtet stort i de seneste forbud.

- De nye forbud viser med al tydelighed, at selv om der har været en smule regn de seneste par dage, så er det langt fra nok til at gennemvæde den knastørre vegetation og de øverste jordlag. Der skal langt mere til, før situationen kan normaliseres. Derfor er der stadigvæk behov for, at man overalt i landet bruger den største grad af omtanke, når man færdes i den tørre natur. Og Sankt Hans med bål er desværre langt fra sikret som det ser ud lige nu, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber.

Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde.

Forbuddet gælder dog ikke anvendelse af grill i private haver, hvor grillen er placeret på fliser eller lignende.

Her er der afbrændningsforbud i vores område

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Stejlepladsen

Ny aftale for naboer til udskældt nybyggeri på plads

Musvåge

Rovfugle dræbt af ulovlig gift: "Det er noget svineri"

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere