Ørne-elskere jubler: Flere havørne end de sidste 100 år

Dansk Ornitologisk Forening afholder Ørnens Dag søndag. Her var det muligt at opleve Danmarks største vingefang, da havnørnen fløj forbi kikkertens linse.

Kikkerterne var stillet skarpt og stod klar i Jyllinge.

Her havde en gruppe lokale medlemmer fra Dansk Ornitologisk forening gjort klar til Ørnens Dag, hvor der var mulighed for at se de overvintrende og lokale havørne, der holder til omkring Jyllinge.

Fuglekenderne vil også kunne fortælle succeshistorien om havnørnen, som det faktisk er muligt at se over det meste af landet i vintermånederne.

Havørnen kaldes også den flyvende dør på grund af vingefanget, som kan blive op til 2,6 meter fra vingespids til vingespids.

fakta om havørnen

Dansk Ornitologisk Forenings ørne-entutiaster har i januar 2017 talt hele 395 havørne og 14 kongeørne det danske landskab.

Det er ny rekord for antallet af overvintrende havørne i Danmark. Ifølge foreningen er det særligt de lange kystlinjer og mange store søer, hvor der er rige muligheder for at finde føde, der gør lille Danmark særlig interessant for den store ørn.

Udryddet havørn har genfundet danske arealer

Havørnen har været udryddet som ynglefugl i Danmark i 100 år. Det er dog ikke en kendsgerning længere, hvor havørnen trives og bestanden vokser år for år.

I 2016 blev der registreret i alt 87 ynglende havørne-par, hvilket er en markant stigning i forhold til året før, hvor kun 72 ynglepar havde rede i Danmark.

Faktisk har havørnen siden genindvandringen fostret ikke mindre end 711 unger, hvilket må siges at være en succeshistorie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere