Opfordring til festivalgæster: Tag toget, og undgå at sidde fast i bilkø

Politiet opfordrer festivalgæster til at bruge offentlig transport til festivalområdet. Det kan nemlig en langstrakt affære, hvis folk vælger at tage bilen.

Lørdag åbner adgangen til campingområdet på Roskilde Festival, og tusindvis af feststemte festivalgæster vil dagen igennem strømme til festivalsområdet fra nær og fjern.

Det vil lægge ekstra pres på vejnettet omkring Roskilde, og politiet opfordrer derfor nu festivalgæsterne til at bruge offentlig transport til festivalområdet.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at der mange, der bliver kørt derud af enten deres forældre eller bekendte. Det er klart, at det kan virke som en nem løsning, hvis man har en masse oppakning med. Men hvis alle har den tanke, så hober trafikken sig op, og man ender med at måtte vente i kø i et godt stykke tid, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Vil undgå trafikpropper

Han fortæller, at man fra politiets side står klar til at håndtere de trafikale udfordringer, der eventuelt måtte opstå under festivalen.

Blandt andet har man sænket hastigheden på motorvejen omkring Roskilde til 80 km/t fra de normale 110 km/t i festivalperioden.

Den forventede trafikophobning vil primært være ved Holbækmotorvejens afkørsel 12, Roskilde S/ Køgevej og festivalområdet samt i den sydlige del af Roskilde by. Presset vil ifølge Martin Bjerregaard være størst i tidsrummet 10-16.

- Vi har tidligere set, at der opstår en flere hunderede meter lang kø i motorvejssporet til afkørsel 12, og at bilerne hober sig op på Køgevej, siger Martin Bjerregaard. 

Man skal tillige være opmærksom, at der kan være øget trafik på vejnettet generelt på grund af sommerferiens start.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere