Old Irish vil genåbne med mundbind på medarbejere og krav om corona-app

Old Irish Pub forpligter sig til 10 tiltag, der skal gøre det trygt at genåbne natklubber igen.

Old Irish har 22 natklubber og barer i Danmark. Ni af dem ligger i Hovedstadsområdet. Foto: TV 2 Lorry

Når bargiganten, Old Irish Pub, får lov til at genåbne, vil personalet bære mundbind og skal testes for coronavirus hver 14. dag.

Derudover vil der være krav til, at de festende gæster har installleret myndighedernes smittestop-app, hvis de skal ind på én af Old Irish Pubs 22 barer i Danmark.

Læs også Statens Serum Institut kan ikke anbefale fjerde fase af genåbningen

Det er bare tre ud af ti initiativer, som Old Irish Pub forpligter sig på, når barkæden engang får lov til at genåbne som natklub, oplyser den administrerende direktør Peder Blak i en pressemeddelelse.

Old Irish Pubs 10 initiativer: 

 1. Test af personale:
  Personalet i nattelivet skal covid-19-testes minimum hver 14. dag. Dette skal kunne dokumenteres.
 2. Krav om smittestop-app
  Gæster i nattelivet skal downloade myndighedernes smitte|stop-app. Der foretages stikprøver ved indgang, og det vil ikke være muligt at modtage servicering uden at denne app aktiveret.
 3. Mundbind er krav
  Personalet skal bære mundbind i alle situationer i hele åbningstiden.
 4. Reduceret app
  Nattelivet vil i genåbningsperioden reducere antallet af gæster på det enkelte udskænkningssted jf. Sundhedsstyrelsens vejledning. Dette mindsker risikoen for tætpakkede tilstande.
 5. Ingen kontantbetaling
  Alle gæster opfordres til kontantløs betaling, og kontant betaling afvises, når lovhjemmel forefindes.
 6. Kontinuerlig rengøring
  Der vil være rengøringspersonale på arbejde i åbningstiden til fortløbende rengøring.
 7. Ekstra bemanding
  Der skal indkaldes ekstra personale, der har særligt fokus på sikkerheden. Sikkerhedspersonalet overvåger situationen, vejleder gæsterne og sikrer, at retningslinjerne overholdes i nattelivet.
 8. Særlig håndtering af kø-stilstande
  Tilrettelagt og markeret køopstilling til baren. Dette skaber god plads til hver enkelt gæst i køen.
 9. Descinficering
  Håndsprit skal benyttes ved ind- og udgang samt ved toiletbesøg og besøg i baren.
 10. Vejledning af gæster:
  Gæster vejledes til at vise hensyn via plakater samt afmærkning på gulve, der anviser sikker afstand.
Se mere

Direktør: Kan lade sig gøre at åbne nattelivet trygt

Natklubber og diskoteker stod oprindeligt til at genåbne i august - netop som en del af genåbningsplanens fase 4, men siden har sundhedsminister Magnus Heunicke udtalt, at det ikke kommer til at ske. Den samme melding har lydt fra direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

Læs også Gæst med corona besøgte populær bar i hjertet af København

Men administrerende direktør hos Old Irish mener godt, at man kan åbne nattelivet, hvis man tager sine forholdsregler. Det viser deres erfaring fra Norge og Finland, hvor barkæden har flere pubs. 

- Norge og Finland har vist, at genåbningen godt kan lade sig gøre, så længe der er kontrol både inde og ude. Nu har vi været en stor del af genåbningen i de to lande, og derfor vil vi gerne benytte de gode erfaringer til at indføre lignende initiativer herhjemme. Vi lægger ovenikøbet ekstra initiativer oveni for at imødekomme vores gæster. Med fokus på sikkerhed og sund fornuft kan der altså også åbnes op for nattelivet i Danmark, forklarer Peder Blak.

Læs også Damhuskroen bliver til Old Irish Pub

Enkelte af kædens mange pubs holder åbent indtil midnat, men flere er helt lukket ned. Det er blandt andet Danmarks anden største pub, Old Irish på Frederiksberg.

Læs også Vi risikerer at dreje nøglen om, siger natklub-manager

The Old Irish Pub stammer oprindeligt fra Roskilde, hvor pubben Mulligans blev etableret i 2013. Kæden ejer Danmarks største pub, der ligger på Vesterbrogade i Indre By. Ni af kædens 22 pubber ligger i Hovedstadsområdet.

Kæden har netop opkøbt den ikonisk Damhuskroen, der genåbner som Old Irish Pub.

Kæden har netop opkøbt den ikonisk Damhuskroen, der genåbner som Old Irish Pub. Foto: Jeanne Kornum/Nf-Nf/Ritzau ScanpixTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik