Old Irish vil genåbne med mundbind på medarbejere og krav om corona-app

Old Irish Pub forpligter sig til 10 tiltag, der skal gøre det trygt at genåbne natklubber igen.

Når bargiganten, Old Irish Pub, får lov til at genåbne, vil personalet bære mundbind og skal testes for coronavirus hver 14. dag.

Derudover vil der være krav til, at de festende gæster har installleret myndighedernes smittestop-app, hvis de skal ind på én af Old Irish Pubs 22 barer i Danmark.

Det er bare tre ud af ti initiativer, som Old Irish Pub forpligter sig på, når barkæden engang får lov til at genåbne som natklub, oplyser den administrerende direktør Peder Blak i en pressemeddelelse.

Old Irish Pubs 10 initiativer: 

Direktør: Kan lade sig gøre at åbne nattelivet trygt

Natklubber og diskoteker stod oprindeligt til at genåbne i august - netop som en del af genåbningsplanens fase 4, men siden har sundhedsminister Magnus Heunicke udtalt, at det ikke kommer til at ske. Den samme melding har lydt fra direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

Men administrerende direktør hos Old Irish mener godt, at man kan åbne nattelivet, hvis man tager sine forholdsregler. Det viser deres erfaring fra Norge og Finland, hvor barkæden har flere pubs. 

- Norge og Finland har vist, at genåbningen godt kan lade sig gøre, så længe der er kontrol både inde og ude. Nu har vi været en stor del af genåbningen i de to lande, og derfor vil vi gerne benytte de gode erfaringer til at indføre lignende initiativer herhjemme. Vi lægger ovenikøbet ekstra initiativer oveni for at imødekomme vores gæster. Med fokus på sikkerhed og sund fornuft kan der altså også åbnes op for nattelivet i Danmark, forklarer Peder Blak.

Enkelte af kædens mange pubs holder åbent indtil midnat, men flere er helt lukket ned. Det er blandt andet Danmarks anden største pub, Old Irish på Frederiksberg.

The Old Irish Pub stammer oprindeligt fra Roskilde, hvor pubben Mulligans blev etableret i 2013. Kæden ejer Danmarks største pub, der ligger på Vesterbrogade i Indre By. Ni af kædens 22 pubber ligger i Hovedstadsområdet.

Kæden har netop opkøbt den ikonisk Damhuskroen, der genåbner som Old Irish Pub.

Kæden har netop opkøbt den ikonisk Damhuskroen, der genåbner som Old Irish Pub.
Kæden har netop opkøbt den ikonisk Damhuskroen, der genåbner som Old Irish Pub.
Foto: Jeanne Kornum/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210513-223800-2-1920x1401we

Smitten stiger markant blandt de danske unge – i Norge har man rykket de unge frem i vaccinekøen

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

d32c631c-0a7e-42df-aa4e-4dbf0bc80e99

playMor fra Nordsjælland: Jeg mistede mit barn til corona

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere