Økologisk landmand vinder Den Danske Ølpris 2016

Vinder af Den Danske Ølpris 2016 donerer prisen på 10.000 kroner til hjemløseavisen Hus Forbi.

Landsformand for Danske Ølentusiaster, Anne Lise Knørr, overrakte fredag aften ølprisen til Tore Jørgensen. Foto: Louise Houmøller/Herslev Bryghus.

Den Danske Ølpris 2016 blev fredag aften tildelt brygger og landmand Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus i Roskilde.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Ølentusiaster.

53-årige Tore Jørgensen vinder prisen for 'sit grænseoverskridende arbejde med øl og sit pionerarbejde i den danske ølrevolution.'

Den nykårede prisvinder dyrker selv det økologiske maltkorn til sin ølproduktion, og han brygger blandt andet en såkaldt terroir-serie uden humle og gær. Humlen har han erstattet med hø fra gårdens egne jorder, og øllet er spontangæret med hjælp fra de lokale mikroorganismer i luften. 

Tore Jørgensen har valgt at donere prisen på 10.000 kroner til hjemløseavisen Hus Forbi.

Tore Jørgensen grundlagde sit bryggeri hjemme på sin gård i Herslev ved Roskilde Fjord i 2004. Det skete, efter han havde hentet viden og inspiration ved at arbejde i England og Tyskland. 

Herslev Bryghus har også fundet tilhængere langt uden for landets grænser. Øllen Mark Hø er således lige blevet optaget i den prestigefyldte World Atlas of Beer. 

Danske Ølentusiaster uddeler hvert år Den Danske Ølpris til en person, organisation eller virksomhed, der har gjort en stor og engageret indsats for at vise mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?