Nyt plejecenter til 71 millioner i Roskilde

Et nyt plejecenter til 71 millioner kroner skal i 2018 stå klar til at huse 100 af de ældre borgere, som Roskilde Kommune får flere og flere af.

Torsdag skal sundheds- og omsorgsudvalget beslutte en placering af det nye plejecenter, og pilen peger på Hyrdehøj ved siden af centeret.

Den bynære placering, god plads på kommunalt ejet jord og kollektiv trafik gør Hyrdehøj til det mest oplagte alternativ, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det ligger fast, at plejecenteret skal ligge i Roskilde, fordi behovet er størst her. Ud over Hyrdehøj er de bedste muligheder ved Lysalléen i Trekroner og ved Eriksvej bag rådhuset.

- Uden at have lagt mig fast endnu vil jeg sige, jeg ikke kan forestille mig, at vi skal lægge det i Trekroner. Trekroner er ikke tænkt som en plejecenter-by. Det er fint, der er et plejecenter, men der skal ikke bygges en hel by derude. Jeg har lidt bekymring omkring Eriksvej, for der ligger ret mange ungdomsfaciliteter, hvor jeg ikke er sikker på, det vil gå godt i spænd, siger udvalgsformand Morten Gjerskov (S) til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere