Nye tiltag skal gøre Roskilde Festival sjovere for synshandicappede

Flere foreninger går nu sammen med Roskilde Festival om at gøre festivalen mere tilgængelig for alle. Det skal blandt andet komme gæster med synshandicap til glæde.

Selvom man har et synshandicap, skal man kunne deltage på lige fod med andre gæster, når man tager på Roskilde Festival. 

Det er målet med en ny indsats, som flere foreninger sammen med Roskilde Festival har sat i verden for at øge festivalens tilgængelighed. 

I år vil festivalgæster med synshandicap blandt andet få lettere ved at orientere sig på festivalen ved hjælp af følsomme oversigtskort over festivalspladsen og campingområdet. 

- Jeg håber på at tiltrække flere folk på Roskilde Festival, uanset om de har et handicap eller ej. Mange er forsigtige og overvejer, om de skal tage afsted, men jeg håber, at de nye tiltag vil have en positiv virkning. Samtidig hænger det godt sammen vores mission om at sikre mangfoldigheden, siger Jesper Holck, som er leder af Handicapservice på Roskilde Festival.

Disse foreninger står bag samarbejdet 

Synshandicappede serverer drinks

Som et ekstra led i indsatsen mod at gøre Roskilde Festival mere tilgængelig for alle, skal tre til fire unge med synshandicapp have frivilligvagter i en af festivalens mange barer. 

Her får de hjælp af en ledsager, men skal selv prøve kræfter med at arbejde frivilligt ligesom 30.000 andre gæster gør det under Roskilde-ugen.

Når de synshandicappede gæster skal navigere sig rundt på festivalspladsen, kan de få hjælp af appen Blinfo på udvalgte områder. Den informerer og guider akkurat som talende skilte og aktiveres af opsatte bluetooth-sensorer på pladsen. 

- Det er meget spændende med de taktile kort, som er udviklet af vores samarbejdssted Blindecenter Bredegaard. Et af de store problemer for os alle sammen, når man er på Roskilde, er at finde rundt, og der kan kortet komme ind og hjælpe meget. Det gælder i den grad også, hvis man er synshandicappet, siger Jesper Holck. 

Testpersoner sendt afsted til Roskilde

En helt særlig ting i år er, at otte synhedshandicappede personer vil være tilstede i Roskilde for at teste tilgængeligheden under årets Roskilde Festival. Det skal de blandt andet gøre ved hjælp af appen Blinfo. 

Idéen om at sende testpersoner afsted til festivalen udspringer af et samarbejde mellem Roskilde Festival og Dansk Blindesamfunds Ungdom. 

- Testpersonerne skal hjælpe os med at finde ud af, hvad vi kan gøre bedre fremover, og hvor vi skal lægge indsatsen. Hvis man ikke selv har den form for handicap, er det svært at forestille sig behovene, og her kan testpersonerne være en kæmpe hjælp for os, siger leder af Handicapservice på Roskilde Festival, Jesper Holck. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere