Nye kirkeklokkers kimen deler vandene

Blot ti dage efter at en ny kirke er blevet indviet i Trekroner, har den delt vandene på grund af sine kirkering.

Trekroner Kirke blev indviet i pinsen og siden da har kirkeklokkernes ringen skabt en hel del debat i den lokale Facebookgruppe Alt om Trekroner.

I gruppen har et opslag fået over 250 kommentarer omkring kirkeklokkerne.

Nogle borgere er glade for den nye kirke, for de synes klokkernes spil er hyggeligt, mens andre borgere føler sig generet af klokkerne, fordi de larmer og støjer.

quote Vi har valgt en minimumsmodel, fordi vi godt er klar over, at folk ikke er vant til at høre kirkeklokken og kan føle sig generet.

Anne Binzer, formanden for Himmelev Sogn.

Klokkerne ringer to gange om dagen i fem minutter fra klokken 7.55 og klokken 15.55 og ved andre kirkelige handlinger.

Nyt klokketårn på vej

Formanden for Himmelev Sogn, Anne Binzer, forstår godt, at kirkeklokkerne kan være til gene for beboerne. Og hun har godt nyt.

 

- Vi lytter til kritikken og kan sådan set godt forstå den, fordi det er en ny lyd i bybilledet. Vi regner med, at lyden vil ændre sig på sigt, når vi får et rigtigt klokketårn – det er meningen, at vi skal have et tårn som er højere, og så vil lyden også virke på en anden måde end den gør nu, hvor den slår ind mod kirken og kaster lyden tilbage, siger hun til TV 2 Lorry.

Desuden forklarer hun, at klokken snart skal mekaniseres, så klokkerne vil ringe klokken 17.55 i stedet for 15.55, som den gør i øjeblikket.

Har valgt en minimumsmodel

Der findes nogle helt konkrete regler for, hvornår en kirke må ringe. Og der er også flere modeller at vælge imellem. Hos Trekroner Kirke, at man valgt den løsning, der har færrest kirkering.

- Vi har valgt en minimumsmodel, fordi vi godt er klar over, at folk ikke er vant til at høre kirkeklokken og kan føle sig generet, siger Anne Binzer.

Reglerne for kirkeklokkeringen er, at man ringer kirken op om morgenen og ringer kirken ned om aftenen, samt ringer ved kirkelige handlinger som bryllupper, begravelser, dåb og højmesse søndag. Desuden kan menighedsrådet også vælge at udvide kirkeringningen ved det, man kalder kimning. Det går ud på, at man slår ganske små slag i en halv til en hel time.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere