Ny finanslov sender millioner til dyrenes vagtcentral ”Det er altafgørende”

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral jubler over en hjælpende hånd fra regeringen og støttepartierne.

01:05

Godt nyt for kattekillingerne her på internatet i Roskilde. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 har fået 6 millioner kroner på næste års finanslov. Video: TV 2 Lorry

Der gemte sig en lille gave til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, da den socialdemokratiske regerings med støttepartierne De Radikale, Enhedslisten og SF for nylig kunne præsentere et finanslovsforlig.

Her fremgår det nemlig, at Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som holder til i Søborg, har fået 6 millioner kroner på næste års finanslov.

Læs også Talsmand for forældrebevægelse er ikke tilfreds med minimumsnormeringer

- Det er altafgørende for os, at vi har fået bevilliget de her midler. Det betyder simpelthen, at vi kan fortsætte driften af vores vagtcentral, siger Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Det er altafgørende for os, at vi har fået bevilliget de midler. Det betyder, at vi kan fortsætte driften

 

I 2018 modtog vagttelefonen knap 120.000 opkald fra folk, der havde fundet et dyr med brug for hjælp - og det betød hjælp til over 137.000 dyr i nød.

I de første ti måneder af 2019 har vagtcentralen haft 13 procent flere sager sammenlignet med 2018.

 - Det kan for eksempel været kattekillinger dumpet i en papkasse, det kan være egentlige dyreværnssager, hvor dyr bliver mishandlet eller mistrives, eller også kan de være dyr i naturen og påkørsler af hjorte, forklarer Britta Riis.

Læs også Pårørende til handicappede føler sig oversete i finanslov

Dyrenes Beskyttelse oplever for tiden særligt mange efterladte katte. Hvis du har kendskab til dyr i nød kan du altid ringe 1812.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik