Nu starter højsæsonen for efterladte killinger: - Tag ansvar, siger internatleder

Lige nu starter højsæsonen for kasserede katte og kattekillinger. Hos Dyrenes Beskyttelse frygter man rekord mange efterladte katte. Derfor beder de kæledyrsejere om at tage ansvar.

01:07

Sommeren er højsæson for efterladte dyr, og det har fået Dyrenes Beskyttelse til at starte en kampagne, hvor folk kan støtte dyrene økonomisk. Video: TV 2 Lorry

Sommeren er i den grad over os. Og selvom mange nyder det gode vejr, så har den varme sæson store konsekvenser for katte og kattekillinger.

Det er nemlig i sommermånederne, at mange katte bliver efterladt. 

- Det er aldrig okay at dumpe et dyr. Mange af dem lider en uvis skæbne, siger Rikke Agner Jørgensen, der er internatleder ved Roskilde Internat, til TV 2 Lorry.

Læs også Flere katte skudt med haglgevær - dyrehospital deler chokfotos

Kattene bliver blandt andet efterladt i papkasser, tasker, transportkasser, bure eller sågar poser. Og det har store konsekvenser for kattene, der risikere at dø af hedeslag, tørst eller blive dræbt af et andet rovdyr.

Forventer ærgerlig rekord

Sidste år hjalp Dyrenes Beskyttelses otte internater knap 9000 katte i nød. Og selvom det antal var nok til at smide en rekord af sig, så forventer organisationen, at der bliver sat en ny kedelig rekord i 2020.

Allerede nu kan de nemlig se en stigning i antallet af efterladte katte. 

Sammenlignet med de første fem måneder af 2019, har internaterne i år modtaget 307 flere kasserede katte og kattekillinger.

Her ses en af de mange efterladte killinger. Foto: TV 2 Lorry

Tag ansvar

Udsigterne til endnu et år med rekordmange efterladte katte, får nu internatleder Rikke Agner Jørgensen til at råbe op.

Hun mener nemlig, at kæledyrsejerne bør tage mere ansvar.

- Når man anskaffer sig et kæledyr, så har man også ansvaret for, hvad der skal ske med kæledyret, hvis man af den ene eller anden grund ikke længere kan have det, fortæller Rikke Agner Jørgensen.

Rikke Agner Jørgensen er internatleder ved Roskilde Internat, hvor man oplever en stigning i antallet af efterladte katte. Foto: TV 2 Lorry

Du kan hjælpe

Sommeren er som allerede nævnt højsæson for efterladte dyr. Det har fået Dyrenes Beskyttelse til at starte en kampagne.

Læs også Flere adopterer ejerløse katte under coronakrisen

Kampagnen hedder 'Bliv Sommerven', og gennem den kan frivillige hjælpe økonomisk med at sikre de efterladte og svigtede dyrs overlevelse.

En kampagne, som danskerne allerede nu har taget godt imod. 

- Vi vil gerne sige tak til alle vores Sommervenner. Vi er nemlig meget afhængige af den hjælp, de yder, siger Rikke Agner Jørgensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik