Nu er dommen faldet: Porsche fræsede skibakke i smadder

Det har været en lang kamp for Roskilde Skiklub, efter en gerningsmand testede sin Porsche på Hedeland Skicenter.

Efter tre et halvt års kamp har Roskilde Skiklub endelig fået tilldelt erstatning, efter at deres skibakke i naturområdet Hedeland i 2018 blev fræset op af en Porsche.

Retten i Glostrup har fundet gerningsmanden erstatningsansvarlig for det tab, som skiklubben har lidt.

- Jeg er meget glad. Det har været en rigtig lang kamp, siger Cecilie Laage-Petersen, der er formand i Roskilde Skiklub, til TV 2 Lorry.

Den ganske særprægede scene udspillede sig om morgenen den 8. april 2018, da en sort Porsche Panamera kørte rundt i naturområdet - blandt andet på Hedeland Skicenter, hvor den kørte fast i en stor bunke sne.

Efterfølgende blev Porschen bjærget af en traktor, men de to køretøjer - Porschen og traktoren - efterlod dybe hjulspor i bakken, der var både våd og blød.

Og dét var nogle skader, som kom til at koste Roskilde Skiklub flere tusinde kroner at udbedre.

- Situationen har ikke været nemmere af, at vi har været i en situation, hvor vi ikke har kunne have nogen indtjening på grund af en lukket skibakke. Så det varmer rigtig meget i en frivillig klub som vores at få anerkendt at få de penge, siger Cecilie Laage-Petersen.

Mange af hjulsporene er 30 centimeter dybe.
Mange af hjulsporene er 30 centimeter dybe.
Foto: Hedeland Skicenter

Uenighed om udgift

I alt var der tale om cirka 5.000 kvadratmeter, som blev ødelagt, og Roskilde Skiklub er blevet tildelt en erstatning på 64.125 kroner.

I retskendelsen lyder det, at Roskilde Skiklub selv har påstået at have brugt 75.625 kroner på at udbedre skaderne.

quote Jeg er meget glad. Det har været en rigtig lang kamp.

Cecilie Laage-Petersen, formand Roskilde Skiklub

Retten har lagt vægt på, at der i forbindelse med udbedringsarbejdet blandt andet blev tilkørt nyt jord til skibakken, som efter skønsmandens vurdering ikke har været nødvendigt.

Differencen slår dog ingen skår i glæden.

- Til at starte med har vi jo selv skulle betale udgiften. Normalt har vi noget vedligehold på bakken, men den her udgift var langt fra planlagt. Vi er bare glade for at vi får dækket størstedelen, siger Cecilie Laage-Petersen.

Mest af alt er de i skiklubben glade for, at der sat et punktum i en langvarig proces. 

Hver gang der har været generalforsamling den seneste år har klubbens medlemmer spurgt ind til spørgsmålet om erstatning.

- I sådan et civilt søgsmål er det nok ikke alle, der ville have holdt ud så længe. Men vi har nogle vildt seje frivillige, som har taget kampen op. Det er dejligt, at vi kan få dækket det hul, og det ikke skal komme klubben til last, siger Cecilie Laage-Petersen.