Nedrivning af bro aflyser tog i weekenden

I weekenden river Banedanmark to broer ned på Lille Syd-banen. Der gøres plads til master og kabler, så der i fremtiden kan køre el-tog.

Banedanmark går i den her weekend i gang med første del af arbejdet med at elektrificere strækningen på Lille Syd-banen. 

Det betyder, at der bliver revet broer ned, som er for lave til, at der er plads til de master, der skal bære de nye el-ledninger. Og det har konsekvenser for togtrafikken mellem Køge, Roskilde og Næsted. 

Fra fredag aften skal du tage togbusser, hvis du skal frem og tilbage mellem Roskilde, Køge og Næstved.

Og det gælder både den her weekend og næste weekend. Så tjek rejseplanen, for der kan godt være længere rejsetid lyder det på DSBs hjemmeside

Kortere rejsetid i fremtiden

Arbejdet forbereder banen til, at der i fremtiden kan køre el-drevne tog i stedet for de diesel-tog, der kører lige nu.

Med el-tog vil passagererne opleve kortere rejsetid, mindre støj og mere stabil drift, siger Banedanmark i dag til TV 2 Lorry.

Arbejdet med at elektrificere flere strækninger i Danmark og dermed indføre de mere miljø-venlige el-tog blev besluttet politisk i 2014.

Dengang vedtog regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten forliget "Togfondet", som blandt andet gør, at størstedelen af det danske jernbanenet skal elektrificeres.

Og DSBs bestyrelse godkendte sidste år en plan om at indkøbe 26 nye el-lokomotiver, hvis hovedopgave bliver at køre regionaltrafik på Sjælland. 

To weekender med togbusser

Denne weekend skal der rives to broer ned. En bro på lørdag på Bomosevej, mellem Holme Olstrup og Næstved. Og en på søndag, på Ty Hastrupvej (mellem Haslev og Tureby).

Tjek rejseplanen, når du skal afsted, lyder rådet fra Banedanmark, for busserne kører en gang i timen.

Og Banedanmark siger i dag til TV 2 Lorry at de forventer at være færdige med at elektrificere strækningen Køge Nord-Næstved i andet kvartal 2020. 

Her holder togbusserne:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere