Myndighederne om stormflodsvarsel: Vi er klar!

Midt- og Vestsjællands politi oplyser, at beredskabsmyndighederne er i fuld gang med at forberede sig på mandagens truende stormflod.

110 centimeter til 145 centimeter.  Sådan lyder det foreløbige varsel om forventet vandstandsstigning i Roskilde Fjord og Isefjord mandag som følge af kraftig blæst, der sætter ind allerede i dag. Men Midt- og Vestsjællands politi oplyser, at myndighederne er i fuld gang, så man fra den side er godt forberedete, når vandet stiger.

Politiet fortæller i en pressemeddelelse, at de opfordrer borgere i udsatte områder til at forberede sig. Det betyder, at de blandt andet skal fjerne eller sikre ting, der kan lide skade ved en oversvømmelse.

Joy Mogensen kan snart kalde sig stormflodsborgmester. Alene i år har den været gal tre gange.
Joy Mogensen kan snart kalde sig stormflodsborgmester. Alene i år har den været gal tre gange.
Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Roskildes borgmester Joy Mogensen siger til TV 2 Lorry, at forberedelserne er i fuld gang langs fjorden.

- Det er jo helt absurd. Vi har tidligere fået at vide, at der ville gå 40-50 år mellem den slags stormflodshændelser. Nu er det tredje gang i år. Men heldigvis klarer beredskabet det godt - og heldigvis så er arbejdet med at anlægge diger skredet så langt frem, at det er kortere strækninger, der skal beskyttes, fortæller Joy Mogensen.

quote Det er jo helt absurd. det er tredje gang i år.

Joy Mogensen, borgmester, Roskilde

Området omkring Roskilde inderhavn er et af de områder, der er truet, og det er borgerne selv, de skal stå for en stor del af arbejdet. De har tidligere arbejdet med, at de gik i sving, når en stormflodsprognose forudsagde 150 centimeter. Men da vandet for nylig steg mere end forudsagt, så har de sat grænsen ned og går nu i sving, når en prognose forudsiger stigninger på 120 til 130 centimeter. Varslet for mandagens stormflod lyder foreløbig på 145 centimeter.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere