Motorcyklister lukker munden på russisk sopran

Klassisk koncert i Roskilde må udsættes på grund af frygt for larmende motorcykeltræf

Hvis der er to ting, der bare ikke går godt i spænd - så er det en sprød klassisk koncert med den russiske sopran, Yana Kleyn, der synger lieder af Franz Schubert  - og et træf for læderklædte motorcyklister og entusiastiske bilejere. 

Så sopranen holder vejret - og koncerten udsættes et døgn

Schubertselskabet i Roskilde står hvert år for en klassisk musikfestival, hvor programmet over flere dage dyrker musik af østrigske Franz Schubert og nogle af hans samtidige kunstnere. Schubertiaden hedder festivalen. Og et af trækplastrene i år er altså koncerten med russiske Yana Kleyn. Koncerten skal finde sted i Sankt Ibs Kirke - men så viste det sig, at koncerten falder sammen med et motorcykel- og biltræf på Roskilde Havn - ikke langt derfra.

Ikke første gang med støjende naboer

Nu har folkene bag Schubertiaden taget konsekvensen af det uheldige sammenfald mellem koncert og moytorcykelstøj.

 - Det er fantastisk, når der sker så mange ting i byen. Dog vil det også være rigtig ærgerligt, hvis arrangementer spoleres på grund af sammenfaldet af datoer. Det er derfor bedre at handle end at blive overdøvet, og derfor har vi valgt at rykke datoen, forklarer Bent-Erik Rasmussen, der er generalsekretær i Schubertselskabet.

Det er ikke første gang, Schubertselskabet har problemer med støjende naboer. Ved en tidligere lejlihed var det en tatoveringsudstilling, der gav koncertgængerne høreproblemer.

-Den gang var det en sej kamp at få ørenlyd for vores sanger. Det er derfor ikke godt med støj i baggrunden, og det vil være ærgerligt, hvis de fremmødte ikke kan høre, hvad der bliver spillet, fortæller Bent-Erik Rasmussen.

Koncerten med Yana Kleyn er derfor rykket fra den 30. til den 31. august. Shubertselskabet kontakter alle, der har købt billet - og hvis de ikke har mulighed for at deltage dagen efter, så får de pengene refunderet.

 

 

Schubertiaden afvikles hen over august måned.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere