Motorcyklister lukker munden på russisk sopran

Klassisk koncert i Roskilde må udsættes på grund af frygt for larmende motorcykeltræf

Koncerten med den russiske sopran Yana Kleyn rykkes til dagen efter Foto: Pressefoto

Hvis der er to ting, der bare ikke går godt i spænd - så er det en sprød klassisk koncert med den russiske sopran, Yana Kleyn, der synger lieder af Franz Schubert  - og et træf for læderklædte motorcyklister og entusiastiske bilejere. 

Så sopranen holder vejret - og koncerten udsættes et døgn

Læs også Verdensstjerne aflyser udsolgt koncert i Tivoli med kort varsel

Schubertselskabet i Roskilde står hvert år for en klassisk musikfestival, hvor programmet over flere dage dyrker musik af østrigske Franz Schubert og nogle af hans samtidige kunstnere. Schubertiaden hedder festivalen. Og et af trækplastrene i år er altså koncerten med russiske Yana Kleyn. Koncerten skal finde sted i Sankt Ibs Kirke - men så viste det sig, at koncerten falder sammen med et motorcykel- og biltræf på Roskilde Havn - ikke langt derfra.

Ikke første gang med støjende naboer

Nu har folkene bag Schubertiaden taget konsekvensen af det uheldige sammenfald mellem koncert og moytorcykelstøj.

 - Det er fantastisk, når der sker så mange ting i byen. Dog vil det også være rigtig ærgerligt, hvis arrangementer spoleres på grund af sammenfaldet af datoer. Det er derfor bedre at handle end at blive overdøvet, og derfor har vi valgt at rykke datoen, forklarer Bent-Erik Rasmussen, der er generalsekretær i Schubertselskabet.

Læs også Roskilde Festival er slut, men for Ida og Casper forsætter den til vinter

Det er ikke første gang, Schubertselskabet har problemer med støjende naboer. Ved en tidligere lejlihed var det en tatoveringsudstilling, der gav koncertgængerne høreproblemer.

-Den gang var det en sej kamp at få ørenlyd for vores sanger. Det er derfor ikke godt med støj i baggrunden, og det vil være ærgerligt, hvis de fremmødte ikke kan høre, hvad der bliver spillet, fortæller Bent-Erik Rasmussen.

Koncerten med Yana Kleyn er derfor rykket fra den 30. til den 31. august. Shubertselskabet kontakter alle, der har købt billet - og hvis de ikke har mulighed for at deltage dagen efter, så får de pengene refunderet.

 

Læs også Julie er plaget af støj: Bor klos op ad landets største motorvejskryds

 

Schubertiaden afvikles hen over august måned.

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?