Mobiltyv søgte tilflugt i supermarked og slog butiksansat

En 26-årig mand forsøgte at stjæle tre dyre mobiltelefoner. Under den efterfølgende jagt udviklede tyveriet sig til et røveri.

Hvad der kunne have endt med en straf i den milde ende, kan nu i stedet få store konsekvenser for en 26-årig polsk mand, der ville stjæle tre dyre mobiltelefoner fra et elektronikvarehus på Industrivej i Himmelev, Roskilde. 

I mandagens døgnrapport oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at politikredsen klokken 11.15 mandag formiddag modtog en anmeldelse fra personalet i et elektronikvarehus.

Her havde en mandlig, udenlandsk kunde stjålet tre mobiltelefoner, hvorefter han havde skubbet til personalet i forsøget på at slippe væk med de stjålne telefoner.

Mens en patrulje var på vej, fulgte butikkens personale efter manden, og inden politiet var på stedet kom der en melding om, at manden var tilbageholdt i et supermarked på Trekroner Centervej.

Ved ankomst kunne politiet anholde en 26-årig polak med en arbejdsmæssig relation til Danmark. Da forløbet efterfølgende blev klarlagt, stod det dog klart, at forbrydelsen undervejs havde ændret karakter.

Tyveri blev til røveri

Personalet fra elektronikvarehuset havde lykkedes med at finde manden, men da de forsøgte at tilbageholde ham, slog han ud og ramte en af de forfølgende butiksansatte, inden han flygtede ind i et supermarked. Her forsøgte han uden held at gemme sig bag nogle varereoler, og han blev udpeget og tilbageholdt, indtil politiet var på stedet.

Personalet var dog allerede lykkedes med at vriste mobiltelefonerne fra manden, og det viste sig, at de tre telefoner tilsammen havde en værdi på 33.000 kroner.


Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i døgnrapporten, at omstændighederne omkring tyveriet og den efterfølgende voldelige adfærd fik politiet til at vurdere, at forholdet kan betegnes som røveri, der almindeligvis har en strafferamme på op til seks års fængsel. 

Havde manden i stedet holdt sig til at begå tyveri er strafferammen op til et år og seks måneders fængsel.

Den 26-årige mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han er varetægtsfængslet til den 16. december. Dette accepterede han uden indsigelser.